Se & gjøre

Drøbak har en rekke aktiviteter, severdigheter og attraksjoner å tilby sine besøkende. Den gamle trehusbebyggelsen fra 1700-tallet, med trange smug og vakre hager er i seg selv en attraksjon som trekker folk til byen. Gallerier, museer, akvarium, Oscarsborg festning, sommerkonserter i byens gamle kirke, stor bypark for ikke å snakke om Julehuset og Julenissens postkontor, gjør et besøk i Drøbak til et hyggelig besøk for hele familien.


sommerkonsertene-2-web

Sommerkonsertene 2019

Årets sommerkonserter er en godtepose for musikkelskere! Vi byr både på kjente favoritter og nye friske innslag i konsertserien som starter 25. mai og går gjennom hele sommeren.

Les hele saken »
Kollektiv St. hans med ett stort bål og masse god underholdning.

Sommer i Drøbak – aktivitetsoversikten 2019

I Drøbak finner alle noe å hygge seg med sommeren igjennom. VisitDrøbak utgir en Aktivitetsguide som er å få på Turistinformasjonen og hos alle våre annonsører. Stikk innom, gjør en god handel – og ta med deg Guiden. Eller du kan klikke deg videre til hovedoversikten HER!

Les hele saken »
gitarervedfjorden-logo-web

Gitarer ved Fjorden 2019

Gitarister og artister i toppskiktet spiller i Badeparken i Drøbak sommeren igjennom. Gitarer ved Fjorden med Frank Kvinge i spissen samler proffer og lokale talenter til opplevelser ved sjøkanten.

Les hele saken »
hurtigbat-oyer-2

Ta hurtigbåt til Drøbak – en flott og rimelig tur!

Det er en “vel bevart hemmelighet” at turen med hurtigbåt fra Aker Brygge til Drøbak byr på en imponerende sightseeing av Indre Oslofjord. Her opplever du en perlerad av 12 stoppesteder på øyer og fastlandet. Turen tar 1,5 timer – da får du god valuta for pengene. Fra 1. april 2019 er båtene igjen på farten!

Les hele saken »
Foto av Pål Hermansen – en av nestorene i norsk fotokunst.

Follo Museum: Et år viet fotografer fra Follo

I 2019 vil fem fotografer med tilknytning til Follo presentere et utvalg fotografier i utstillingssalen i museet på Seiersten: • 1. mars – 12. mai. Salgsutstilling: Christian Svinddal ogKjell Chr. Gripstad. • 7. juni– 4. august: Salgsutstilling med Baard Næss og Pål Hermansen (bildet over). • 16. august – 3. november. Salgsutstilling med Rune Eraker.

Les hele saken »
båtbygger-fredriksen_1347

Utstilling: Båtbyggeren Kolbjørn Fredriksen

Det er levende lokalhistorie som nå stilles ut i Museet i Kroketønna. Båtbygger Kolbjørn Fredriksens siste jolle, som han ikke rakk å bli ferdig med før sin død, står nå utstilt sammen med mange bilder og beretningen om hans liv og virke.

Les hele saken »
haneborg-featured

Gårdsbutikken Tomtermais

Tomtermais / Haneborg Gård mottok Innovasjon Norges Bedriftsutviklingspris i fjor. Det forteller det meste om denne populære selvplukk- og gårdsbutikken. Nå er det høysesong for grønnsaker i den trivelige gårdsbutikken, som også har mye annet å by på!

Les hele saken »
Velkommen til opplevelser i Akvariet i Drøbak!

Drøbak Akvarium

Drøbak Akvarium er det eneste av sitt slag i Østlandsområdet.
En miljøopplevelse for store og små, og et fascinerende gløtt
inn i livet under vann. Åpent 10.00 – 18.30 i sommersesongen (1. april – 1. oktober). I vinterhalvåret er det åpent mellom 10.00 – 16.00. Velkommen!

Les hele saken »
båthavna_3648

Båtfolk: Gjestehavner i Drøbak

Drøbak ønsker alle båtfolk velkommen på egen kjøl. En gjestehavn i Drøbak Syd og Småbåthavna til Drøbak Båtforening gir gode muligheter. Vil du nyte landliggets gleder på Kaholmene, så venter Oscarsborg Gjestehavn på deg.

Les hele saken »
håøya-naturverksted-web

Håøya Naturverksted

Håøya er Oslofjordens største øy, like innenfor Oscarsborg. Der drives det i sommerhalvåret et populært serveringssted med øyas egne produkter. Dit kommer du med hurtigbåtene Baronen og Baronessen.

Les hele saken »
Beatleskoret i Drøbak synger våren inn på torget.

Drøbaks mange foreninger

Over 40 aktive foreninger viser at Drøbak er en by der ingen trenger kjede seg. Mangfoldet av foreninger setter farge på miljøet i Drøbak, bli med på det du har lyst til!

Les hele saken »
9. april og Oscarsborg er uløselig knyttet sammen. Velkommen til en spennende historisk opplevelse – bestill en guidet tur! Foto © Kristoffer-S.-Ramskjell

Oscarsborg Festning: Museum & guidet tur

Oscarsborg Festning har siden 1848 ligget som et effektivt forsvarsverk i Oslofjordens trangeste løp. 9. april 1940 ble den tyske flåtestyrken stoppet og krysseren Blücher senket i Drøbaksundet. Besøk Oscarsborg med sine kanonbatterier, galleri, hotell, gjestehavn, serveringssteder – og nytt museum.

Les hele saken »
Oberst-birger-eriksen

Statuen av Oberst Birger Eriksen

Bysten av Oberst Birger Eriksen står ved inngangen til Badeparken. Der skuer obersten ut mot Oscarsborg der han tok avgjørelsen om å åpne ild mot de tyske krigsskipene 9. april 1940. Et av Blüchers ankere ligger like ved statuen.

Les hele saken »
drobak-kino

Drøbak Kino

Drøbak har egen kino, i et vakkert bygg ved torget. Drøbak er stolt av sin kino, og med nytt digitalt framviserutstyr kommer den ene verdenspremieren etter den andre.

Les hele saken »
A fabulous range of paintings and art crafts are exhibited at Galleri Havstad.

Galleri Havstad

I 1996 åpnet Sharon Austin og Torgeir Havstad sitt galleri i Storgata i Drøbak. I dag er galleriet et av det aller mest besøkte galleriene i hele Akershus.

Les hele saken »
Butikklokalet er utnyttet til siste hylle! Grønthuset er fullt på høyde med mange butikker du ellers bare finner i storbyen Oslo.

Shopping i Drøbak

Drøbak er ikke bare en nisseby, men også en nisjeby. Floraen av spennende butikker med overraskende produkter og tilbud gjør Drøbak til en spennende shoppingby!

Les hele saken »
oscarsborg-hotell-og-spa

Oscarsborg Hotel & Resort

Oscarsborg Hotel & Resort, ligger på Oscarsborg festning, midt i Drøbaksundet. Her finner du restauranter med sjøutsikt, festsal, offisersmesse, bar, dans, ordresal, kongelige salonger og tårnkammer.

Les hele saken »
Senior-klubbmestere-DGK-2016-09-04-1

Golf i Drøbak

Drøbak golfklubb har en av Norges mest populære og folkekjære golfbaner. I vakre omgivelser ved innkjøringen til Drøbak setter den sitt grønne preg på byen ved fjorden.

Les hele saken »