Julenissen er fra Drøbak

Julenissen er født under en stein i Vindfangerbukta nord i Drøbak for mange hundre år siden. Det er et vedtatt faktum i Drøbak. Derfor er Drøbak julebyen over alle julebyer.

I dag er Julehuset ved Torget en av, om ikke den største, attraksjonen i Drøbak. Julehuset har fått stor oppmerksomhet i en rekke medier i store deler av verden. Turtister kommer i busslaster for å se på nissene og trollene i Julehuset, og et besøk i det gamle bedehuset er som å komme inn i en annen verden. Det er Eva og Willy Johansen som er idemakerne bak Julehusets, og som i tillegg har etablert Julenissens postkontor vegg i vegg. Her kan du få kjøpt morsomme kort fra Drøbak med stempel fra Julenissens postkontor.

På turistkontoret i Båthavna sitter selveste julenissen. Han kommer på besøk i november, og  sitter hele desember og passer på all juleposten som kommer til Julenissen. Veggene er fulle av julekort og julebrev fra barn rundt omkring i verden, og det er et aldri så lite skue å komme inn på turistkontoret. Det kan hende Julenissen også stikker innom turistkontoret  på andre tider av året. Da er det muligheter å ta bilder av nissen med småungene på fanger.

Christmas House in Drøbak

Kontakt Julehuset

Tregaardens Julehus
Havnebakken 6, 1440 Drøbak, Norge
+47 64 93 41 78

E-post: info@julehus.no
Hjemmeside: www.julehus.no

Tregaardens Julehus Havnebakken 6, 1440 Drøbak, Norge +47 64 93 41 78 Tregaardens JulehusHavnebakken 6, 1440 Drøbak, Norge +47 64 93 41 78 ‎