Håkon Kornstad, saxofon/sang og Jim Zhang, klaver

When:
16. June 2018@12:00
2018-06-16T12:00:00+02:00
2018-06-16T12:15:00+02:00
Where:
Drøbak Kirke
Kirkegata 18
1440 Drøbak
Norge
Cost:
15,– / 100,–

kornstad+jie-ZhangEtter 12 år som internasjonalt anerkjent saksofonist, performer og komponist, begynte Håkon Kornstad å ta sangtimer. Det var i 2009 i New York. Nå er han en av Norges mest spennende musikere. Siden 1998 hadde han turnert verden over og gitt ut en rekke jazz-cder. Anmeldelsene han har fått for sitt saksofonspill har vært glitrende. Etter å ha oppdaget operaen var det som om han fikk en slags ny musikalsk fødsel. Hans mål nå er å kombinere den blomstrende jazz-karrieren med frilansoppdrag som operasanger.

Jie Zhang anses for å være en av Norges mest talentfulle og lovende solopianister. Hun har gjestet Drøbak ved flere anledning, og i fjor kom hun alene. “Tør jeg å komme hit helt alene, spurte Jie da vi spurte henne i fjor. – “Klart jeg gjør”, kommenterte hun i neste setning. Dermed fikk publikum oppleve en lørdag med bare klaver på programmet. I år kommer hun sammen med saksofon og sang i samme person.

Jie er født i Shandongprovinsen i Kina, og begynte å spille piano da hun var fem år gammel. Senere flyttet hun til Shanghai og gikk ut av Shanghai musikkonservatorium i 2003 som en av de absolutt beste elevene. Kort tid etter flyttet hun til Norge hvor hun har studert med både Haavard Gimse og Leif Ove Andsnes. Begge professorer ved Norges musikkhøgskole, og for Andsnes vedkommende var Jie hans eneste elev. Hun avla sin høyere solistgrad i 2011, og har siden både turnert og vært ansatt ved musikkhøgskolen. Jie Zhang har vært solist med flere store symfoniorkestre både hjemme og ute, og spiller jevnlig med stjerne som sangerinne Mari Eriksmoen, fagottist Dag Jensen og fiolinistene Elbjørg Hemsing og Catharina Chen. Med disse turnerer hun over hele Europa og Skandinavia.

Det lønner seg å forhåndsbestille billetter. Dersom det er ledige plasser, kan billett kjøpes i døra.

Billetter kjøper du HER!

Hele sommerkonsertprogrammet:

sommerkonsert-ill

Stengt for kommentarer