Ole Paus alene med gitar i Gjestehavna

When:
18. July 2018@17:00
2018-07-18T17:00:00+02:00
2018-07-18T17:15:00+02:00
Where:
Drøbak Gjestehavn
Badehusgata 27
1440 Drøbak
Norge
Cost:
220 / 375
Contact:
Gitarer ved Fjorden

olepaus+logoOle Paus har vel aldri passet tittelen nasjonalskald, til det har han laget for mye bråk og huskestue de siste førti-og-noe år som artist, poet og forfatter. Han har smekket oss over fingrene ved ethvert tilløp til bourgeoisie og selvtilfredshet helt siden debuten “Der Ute – Der Inne” (1970), og oppfølgeren, klassikeren “Garman” (1972).

Senere på sytti-tallet kom en serie plater der Paus ikke bare revitaliserte den middelalderske nidvisen, han foregrep også internettets umiddelbare musikk-publisering; Paus-posten ble som oftest skrevet, innspilt og utgitt på under en uke, og inneholdt stort sett besk satire og harselering med navngitte kulturpersonligheter og politikere. En stund forsvant nesten poeten og kunstneren Ole Paus i all støyen.

Det er et talende og ganske Pausk paradoks at “Mitt Lille Land” ble utgitt nærmest som et partsinnlegg i den mest polariserende striden i norsk samfunnsliv de siste førti årene: EU-avstemningen i 1994.

18. juli kan Ole Paus oppleves på bryggekanten i Drøbak

Når Paus legger ut på turné blir det heller ikke lett å plukke et representativt tverrsnitt, men som han har demonstrert gjennom tv-serien “Hver Gang Vi Møtes”, er det formidleren Ole Paus vi løser billett for å oppleve: Om det handler om konebanking i IKEA-sofa, Mærsjer og Pårsjer, om hvorvidt ting var bedre under krigen, eller mødre som er eller ikke er “ei ku”, er ikke det essensielle poenget i en helaften med Ole Paus. Poenget er: Vi vil høre Ole synge.

Kollektivtransport: Buss til endestasjon Drøbak Brygge.

Hele programmet til Gitarer ved Fjorden og showet Standup ved Fjorden:

gitarer-v-f-oppdatert

Stengt for kommentarer