Sommerkonsert med Arve Tellefsen og Einar Steen-Nøkleberg

When:
2. June 2018@12:00
2018-06-02T12:00:00+02:00
2018-06-02T12:15:00+02:00
Where:
Drøbak Kirke
Kirkegata 18
1440 Drøbak
Norge
Cost:
Kr 15,00 – / 100,–

tellefsen-nøklebergNår Arve Tellefsen og Einar Sten-Nøkleberg inviterer til konsert i Drøbak kirke under årets serie med sommerkonserter, er det virkelig to av Norges fremste musikalske gentlemen som står bak invitasjonen.

Vi starter med Arve Tellefsen, som til alt overmål fyller 82 år i år. Men fremdeles leken, ungdommelig, nysgjerrig og med en ekstrem formidlingsevne. De som har vært på tidligere konserter med Arve Tellefsen vet hvordan han har publikum i sin hule hånd. Hvordan han bruker sin sjarm, sin musikalske intelligent og sitt engasjement til å få publikum revet med. Som da han i fjor satt seg på kne foran publikum i kirken, mens han lot fingrene danse over fiolinhalsen samtidig som han serverte en kort humoristisk kommentar. Lekende lett, impulsivt og elegant.

Einar Steen-Nøkleberg er en veteran bland Norges ypperste pianister, og med en omfattende internasjonal karriere. Det hele begynte med at han spilte etter gehør, en ferdighet han arvet av sin mor, Signe. Med sin allsidige utdannelse behersker Steen-Nøkleberg et bredt repertoar. Han beveger seg elegant fra tidlig barokk til samtidsmusikk, og trives like godt i romantikken som i klassisismen. Vi husker godt hans intro på en sonate i Fiss-dur (6 kryss på notene) under forrige Sommerkonsert, som var så vanskelig at datidens pianister pent spurte om komponisten kunne skrive den om til F-dur, som er langt enklere å spille.
– Jeg velger å spille den i Fiss-dur, sa Einar lavmælt og elegant til publikum.

Det lønner seg å forhåndsbestille billetter (dersom det er ledige plasser kan billett også kjøpes i døra)

Billetter kjøper du HER!

Hele Sommerkonsertprogrammet:

sommerkonsert-ill

Stengt for kommentarer