Se flere arrangement på Frogn Kommunes hjemmeside eller Meld inn et arrangement

Aug
30
Fri
Bakgårdsfestivalen: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai @ Bakgårdsfestivalen: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai
Aug 30@19:00

Havboka-webFredag 30. august kl. 19.00: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai

Samtale med idéhistoriker, journalist, fotograf og forfatter Morten Strøksnes.

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange – et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette?

Fra den lille øya Skrova i Lofoten utforsker forfatter Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Han bruker sagn, myter og gamle krøniker, reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Boka er også lest av nærmere 60 000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk. Havboka gjør miljøspørsmålene fattbare, skriver Dagbladet.

Riksteateret har turnert Norge rundt med teaterstykket som bygger på boka, og 15. august settes det kritikerroste stykket opp på Nationalteateret i Oslo. Selv bor vi ved fjorden som forbinder oss med havet. Hva vet vi om livet vi sjelden eller aldri ser under overflaten i Drøbaksundet? En ansatt ved Biologisk forskningsstasjon gir oss innsikt i det. Kan vi regne med å få en håkjerring på kroken her også?

Alle arrangementene våre er utendørs. I kjent tradisjon gjennomfører vi i regn og i sol, og inviterer deg til å møte opp uansett. Ved ekstremvær må vi avlyse. Hold deg oppdatert på Facebooksiden «Bakgårdsfestivalen i Drøbak» for eventuelle justeringer i programmet.

• Muligheter for å kjøpe mat og drikke/kaker og kaffe.

• Billetter kr 200,– kan kjøpes i porten eller i Galleri Drøbak Kunstnerforum i Niels Carlsens gate 2.

• Ta med venner og kjente. Styret i Drøbak Kunstnerforum ønsker alle velkommen!

Sep
4
Wed
Bakgårdsfestivalen: Munch og hans mentor @ Bakgårdsfestivalen: Munch og hans mentor
Sep 4@19:00

Munch-webOnsdag 4. september (eventuelt 2. eller 3. september hvis ekstremvær) kl. 19.00: Munch og hans mentor

Manusforfatter og regissør Gunnar Germundson m/John Vedde, Thomas Kopperud og Christopher Westberg.

I Drøbak får vi en mini Norgespremiere på «Munch og hans mentor», når manusforfatter og regissør Gunnar Germundson og tre skuespillere, som vi kjenner fra Drøbak studiescene, viser oss en scene fra stykket – for første gang på norsk.

Gunnar Germundson viser i stykket, og forteller oss i en samtale, om sin søken etter det moderne vestlige menneskets opprinnelse, også bygget på interessen sin for Edvard Munchs kunstnerskap. Gjennom siste halvdel av 1800-tallet oppstod tenkningen som ligger til grunn for dagens driv etter å realisere oss selv, skriver Germundson. Og særlig ble dette uttrykt i vesten gjennom kunstnere som var knyttet til det som ble kalt bohemen. Fritt basert på historiske hendelser og figurer undersøker «Munch and his mentor» to påstander: Bohemtiden er vår tids vugge og Edvard Munch hadde ikke blitt Munch uten sin tid med bohemen.

Fra og med sommeren 2020 tilbyr Dramatikkens Hus sine lokaler til prosjektet «Norsk på engelsk – sommerteater på Grønland». I anledning åpningen av det nye Munchmuseet vil sommerteaterets premiere være forestillingen «Munch and his mentor» av Gunnar Germundson, i juli 2020. Men først skal deler av det spilles i Bakgårdsfestivalen i Drøbak.

Alle arrangementene våre er utendørs. I kjent tradisjon gjennomfører vi i regn og i sol, og inviterer deg til å møte opp uansett. Ved ekstremvær må vi avlyse. Hold deg oppdatert på Facebooksiden «Bakgårdsfestivalen i Drøbak» for eventuelle justeringer i programmet.

• Muligheter for å kjøpe mat og drikke/kaker og kaffe.

• Billetter kr 200,– kan kjøpes i porten eller i Galleri Drøbak Kunstnerforum i Niels Carlsens gate 2.

• Ta med venner og kjente. Styret i Drøbak Kunstnerforum ønsker alle velkommen!