Mat og Drikke

Drøbak har et stort antall restauranter og utesteder. Her tar vi deg med på en guidet tur langs “lysløypa”. Vi er stolt over at vår lille by kan tilby et så fantasifullt og fristende uteliv. Nederst i artikkelen finner du oversikt over alle restauranter, kafeer og andre spise- og drikkesteder i Drøbak – med kontaktopplysninger og åpningstider.

Nyt utepilsen med sjøutsikt på Miramar.

Vi begynner i Jørnsebakken i Drøbak syd. Her ligger restauranten MiramarEn godt innarbeidet restaurant, med en meny mange er glad i. Velg mellom kjøttretter og sjømat – og Miramar-pizzaen er kjent for sin rike topping. På utendør terrassen med parasoller kan du nyte en utepils med utsikt over Drøbaksundet på en godværsdag. Bar med alle rettigheter.

 

Sjøstjernen – ny restaurant i sjøkanten i Drøbak Gjestehavn.

Sjøstjernen er en av Drøbaks nyeste restauranter. Med sin beliggenhet på kaia ved den nye gjestehavna i Drøbak Syd, er du så nær sjøen du kan komme. Her kan du innta et bedre måltid og en forfriskning “med havsalt i lufta”. Her er spesialitetene kremet fisk- og skalldyrsuppe, reker, fish & chips, blåskjell – og blekksprutpølse med pommes frites! Du kan også velge en ovnsbakt uer – eller om du heller vil ha kjøtt: Hva med en urtebakt svinenakke? Her glir de store cruise- og passasjerfergene forbi nærmest på kloss hold, en perfekt kulisse når du vil oppleve nærheten til havet. Alle rettigheter. Ideelt for båtfolk som benytter gjestehavna.

Velkommen til La Paz!

Neste stopp er restaurant La Paz, som ligger i krysset Badehusgata / Storgata. Fra starten en meksikansk restaurant, som nå spesialiserer seg mest på indisk kjøkken. Her finner du også en a la carte meny med variasjoner over temaet biff. Take-away. Alle rettigheter. Like ved La Paz ligger Kjeller’n Pub, hvor det med ujevne mellomrom er levende musikk. Her spilles også revy, og på serveringsfronten har puben alle rettigheter. Et “vannhull” i ordets rette forstand.

“Balkan” ligger like ved sjøen, med mange sitteplasser.

Tvers over gata finner du det populære gatekjøkkenet Balkanhvor du kan få deg kebab og hamburgere. Kjapp mat til en grei pris. Her er det sitteplass og muligheter for avgiftsfri parkering like i nærheten.

Reenskaug Hotell

I hagen til Reenskaug er det godt å sitte.

Hage mot hage til La Paz ligger Reenskaug hotell. Et gammelt, ærverdig hotell som er en hjørnesten i bybildet nederst i Storgata. Den vakre, hvitmalte bygningen med sine historiske håndlagede skilt representerer det ypperste av arkitektur i Gamle Drøbak. Hotellet har mange konferanse- og kursgjester, og i den tidligere restauranten arrangeres alt fra disco til live band. Hagen er deilig om sommeren med en forfriskning. Bar med alle rettigheter.

 

Går du 20 skritt til, kommer du til Pizzaria Roma. En av flere pizzarestauranter i Drøbak, et landemerke for ungdommen. De er store  på take-away, og har i tillegg en liten uteservering hvor du kan sitte og nyte din pizza. Du kan også velge biffsnadder, en rekke forskjellige kebaber eller kylling med pommes frites. Populær og kjapp mat. Pizzaria Roma holder seg til mineralvann og annet drikke som ikke trenger noen skjenkebevilling.

Asiatisk i Drøbak!

På andre siden av gata, i Storgata 26, ligger China Restauranten Drøbak. Her er det alltid en meget rimelig dagens rett. Her kan du velge mellom den lange rekken av kinesiske spesialiteer som vårruller, scampi, biff chop suey, fritert and, kylling og svin i sursøt saus, kongereker, stekte nudler med sprø grønnsaker osv. Restauranten har interiør i kinesisk stil, med et akvarium med eksotisk fisk. Take-away er en viktig del av tilbudet. Alle rettigheter – men også kinesisk te!

Ny Thairestaurant gjør Drøbak enda mer eksotisk.

Thai & Thai – Sushi & Thaimat. Det asiatiske preget fortsetter med full styrke noen få meter opp i gata. Thai & Thai spesialiserer seg på sushi og thailandske retter. Forretter som vårrull, miso-suppe og kongereker slå an tonen før du kan velge fra en forseggjort sushi- og sashimi-meny. Videre kan du velge en lang rekke sjømatspesialiteter på Maki / Roll Menyen. Deretter følger minst 10 ulike tradisjonelle thai-retter. Allerede før du har nærmet deg torget i Drøbak langs storgata sørfra, har du fått en smak av den store verden! Thai & Thai har alle rettigheter, og frister med Take-away.

Det frister med noe godt på Pavelstorget!

På andre siden av Storgata skrår vi over til Pavels konditori. Her kan du velge mellom småretter, smørbrød, baguetter, kaker, varm sjokolade og kaffe, eller en kopp te. På Pavelstorget er det lunt og trivelig å sitte ute rundt bordene. Iskrem kan du nå også kjøpe i den nye is- og godteribaren som er kommet der hvor kjøttbutikken tidligere lå. Moreller eller jordbær kjøper du på Grønthuset, som er “serveringssted” nummer tre rundt torget.

Det Gamle Bageri er verdt “et dykk” ved torget.

Det Gamle Bageri ligger i nedkant av Drøbak Torg. Det rustikke lokalet byr på vinopplevelser til en overkommelig pris. Selvsagt også “husets” i enkeltglass. Her serveres småretter og ost, og vi kan røpe at stedet byr på Norges letteste og sydligste pilsnerøl (brygget i Kristiansand). Inne er det lunt og trivelig med fyr på peisen en kald vinterkveld, og grønt og fritt med uteservering når sommeren er her. Piano og gitarer står til disposisjon for de som vil underholde eller ta en jam-session. Det swinger i dette koselige, gamle bakeriet.

På oversiden av torget ligger Bakrommet Pub, Guri Malla og Peppes Pizza.

På oversiden av torget ligger Peppes Pizza med en stor restaurant, og hvor det også er annet enn pizza på menyen. Denne “merkevaren” er så velkjent at den ikke trenger noen detaljert omtale. Her får gjestene utsyn over byens travleste hjørne mens øl og pizza kommer på bordet.

Elisabeth Meisal ønsker velkommen til Guri Malla.

Elisabeth Meisal ønsker velkommen til Guri Malla.

Guri Malla Is & Kaffebar er en “institusjon” på torget. Her finner du byens beste isbar, men også lunchmeny med karbonader, sandwich, toast og omelett med salat og brød. Vin og øl. En spesialitet er dagens hjemmelagede suppe. Rikholdig dessertmeny med nystekte vafler og pannekaker, eplekake og bananasplit. Godt tilbud av te og kaffe, inklusive frappé og iskaffe. Kokos- og sjokoladeboller. Ferskpresset appelsinjuice, smoothies og milkshake er sunne fristelser for både barn og voksne.

I “bakgården” bak Bakrommet skjer det litt av hvert.

Vegg i vegg med Guri Malla, detter vi inn i bakgården på den populære Bakrommet Pub som viser fotballkamper på storskjerm. Her veksler det mellom glede og fortvilelse, for fotballen er fortsatt rund. Mellom veggene med gammelt bindingsverk i “innsmettet” fra torget opptrer av og til trubadurer – god stemning oppstår. Et avbrekk fra Torgets travelhet.

Fiskerøkeriet serverer mer enn bare spesiell sjømat.

På Torget finner vi også det ganske nyetablerte Drøbak Fiskerøkeri som drives med dansk glimt i øyet. Her serveres reker, fiskekaker og røkt fisk som spesialiteter. Under det store solseglet over Fiskerøkeriets bardisk, er det behagelig å innta noe å bite i – samt de tilhørende drikkevarer. Etablissementet har alle rettigheter, så her kan du få en snaps til din røkesild. Innendørs er det åpnet et intimt serveringslokale i rustikk stil. Her er det levende musikk og jam session rundt helgene.

Mette Ulrichsen sammen med sine franske bakere. Fra venstre: Floriant, Freddy og Brice.

Mette Ulrichsen sammen med sine franske bakere. Fra venstre: Floriant, Freddy og Brice.

Håndverksbakeriet er enda en relativt ny suksessbedrift i Drøbak. Her bakes alt fra dansk rugbrød til franske baguetter og italiensk foccatia. Du kan slå deg ned ved et bord og spise noe nybakt rett fra ovnen, mens køen stadig holder seg foran den varme bakerovnen. For her utøves det ekte bakerhåndverk, og det setter folk i Drøbak umåtelig stor pris på. Her dufter det herlig … og det er åpent fra tidlig morgen.

Sabah Kuki ønsker velkommen til hjemmelaget ærlig mat.

Sabah Kuki ønsker velkommen til hjemmelaget ærlig mat.

Lunsj eller møte? Sandwich? Pai og salat? Tapas? Like ved innkjøringen til Drøbak Torg ligger Ett Rom & Kjøkken. Her finner du økologisk mat inspirert av norsk og tyrkisk kultur. Sabah tilbyr et utvalg lunchretter laget av selvdyrkede grønnsaker, kaker, bakverk, smoothies, te og kaffe. I hagen finner du et hyggelig bord på en dag med godt vær.

Galleri Kafé Teskje frister med Tapas og en plass i solveggen.

Galleri Kafé Teskje frister med Tapas og en plass i solveggen.

Går du videre inn i Niels Carlsensgate kommer du først til Galleri Cafe Teskje. En spanskinspirert tapaskafé, med livlige Benjamin som vert, og hvor maten er velsmakende og variert. Her kryr det av folk hele tida, mange legger “pausen” hit når de har andre ærender i Drøbak. Et populært møtested i og utenfor det litt skjeve gamle trehuset. Fra Kafé Teskje kan du ta med deg kaffe og mat til et av bordene i “Welhaven”, en hage med frodige epletrær like nedenfor. Åpen for alle – lekeplass for barna.

 

Kumlegården: Vakre lokaler og mye mer på menyen enn kumler.

Kumlegaarden ligger noen skritt lenger inn i Niels Carlsens gate. En intim og vakker restaurant med gamle tømmervegger. Som navnet antyder, serveres kumler med hele tilbehøret hver torsdag. Mange mener at Kumlegaarden er selveste “lokomotivet” blant byens spisesteder, og har en variert meny. Det er her lutefisksesongen starter hvert år når høsten mørkner sent i oktober. Stedet er mye benyttet til lukkete selskaper, og har en liten bakhage – en populært tilflukt for de som ønsker seg en røyk. I tillegg er det et hyggelig møterom i 2. etasje. Alle rettigheter.

 

Skipperstuen scorer høyt og har en flott beliggenhet.

Skipperstuen ligger i småbåthavna og byr på et helt unikt miljø. Skipperstuen har skalldyr og sjømat som spesiale, og beskriver menyen slik: “Vårt kjøkken er bygget rundt det klassiske, med innslag av nye og spennende smaker. Med vår maritime beliggenhet, har mat fra havet en stor plass i våre menyer. Skipperstuen vektlegger sesongvarer og skifter meny flere ganger i året. Hos oss nyter du et måltid tilberedt av de beste råvarer og med stor faglig stolthet.” Alle rettigheter. Skipperstuen har en score på 4,5 av 5 mulige på Restaurant Reviews / TripAdvisor.

 

Klassisk og historisk forpleining på Oscarsborg.

Restaurant Forpleiningen. På Oscarsborg finner du et spisested med særpreget arkitektur og fantastisk utsikt. Nærheten til naturen, fjorden og Håøya gir restaurant Forpleiningen en helt spesiell atmosfære. Her serveres småretter og a la carte. Restauranten er en del av Oscarsborg Hotell. På grunn av kurs og arrangementer anbefales forhåndskontakt på tlf 64 90 40 00.

Cruise Cafe (tidligere Oscarsborg Havnekro) serverer småretter, pizza, øl / vin og is. Kontaktinfo: Milan Milano mobil 967 20 908 eller Jan Erik Gonzales mobil 402 01 112. Cruise Cafe ligger ved den populære gjestehavna på Oscarsborg – et funn for båtfolk på overnatting! Cruise Cafe holder stengt i vintersesongen.

 

Pizza Baron: Bredt serveringstilbud på Seiersten.

Pizza Baron ligger på Seiersten ved innfartsveien til Drøbak, like ved sommerparkeringen. Under mottoet “velsmakende for baroner og baronesser” har de en meny med amerikansk og italiensk pizza, pasta, salater og indiske retter. Her får du også et stort utvalg hamburgere og ikke minst en ekte norsk servering av kjøttkaker, seibiff og svinekoteletter. Take-away, utkjøring av mat – og alle rettigheter.

Har du lyst på kaffe, vaffel eller en varm pølse i havnemiljøet, er Kiosken på Molo B det rette stedet.

Havnekiosken på Molo B ligger på høyre hånd når du kommer ned i småbåthavna. Her kan du sette deg ved et bord og slappe av mens du får servert kaffe, vafler, brus og varme pølser. Enkelt og greit, og veldig hyggelig på en sommerdag med godvær. På Molo B har Drøbak Båtforening sin båtkran, så her pusses og fikses det båter sommeren igjennom. Ofte stopper også svermer av motorsykler eller et følge med Jaguarer, Amcars eller veteranbiler her. Altså: Et spennende sted med servering til rimelige priser.

Sindre Andersen og Henrik Kronberg ønsker velkommen til Kiosken i Badeparken.

Kiosken i Badeparken er åpen i sommersesongen. Her selges bagetter, pizzasnurre, vafler, pølser, is, brus, chips, kaffe, kjeks, sjokolade og annet som trengs når det bades for fullt og sulten melder seg. Kiosken drives av Drøbak-Frogn Skolekorps, og overskuddet går til å drive korpset. I samme bygning er det toaletter – og oppslagstavle med dagens badetemperatur. En ekte badekiosk! Åpningstid fra 12.00 – 16.00, men er været godt og gjestene mange – så utvides tiden inn i sommerkvelden.

 

Cafe C finner du på Drøbak City.

Café C på Drøbak City er et populært møtested på handleturen. Menyen varierer fra tradisjonelle kafferetter til mat inspirert av kontinentale trender. Her kan du legge inn en “rast” his du er på shoppingtur til Drøbaks kjøpesenter. Café C tilbyr alltid et rikt utvalg kaffesorter med fristende tilbehør. Kaffen kan selvsagt også serveres som Take-away. Det er vanligvis lett å parkere gratis på Drøbak City.

 

God mat i grønne omgivelser på Golfkaféen.

Golfkaféen holder til i nyoppussete og lyse lokaler i Hovedhuset på Berle gård fra 1810, som i dag fungerer som klubbhus og kafe. Stedet har en flott og stor hage med uteservering. Her er også topp utstyrt møterom til utleie. Alle – også ikke golfere – er velkomne. Alle rettigheter. Golfkaféen er åpen for selskap og catering hele året. Ønsker du å bestille mat til ditt arrangement eller leie lokale  – ta  kontakt på 928 99 455.

 A

B

Bakrommet Pub

Torggata 1, 1440 Drøbak

Balkan Pizza & Kebabhouse

Storgata 37, 1440 Drøbak

C

China Restauranten Drøbak

Storgata 24, 1440 Drøbak

D

Det Gamle Bageri, Ost & Vinstue

Havnebakken 2, 1440 Drøbak

G

Galleri Cafe Teskje

Niels Carlsens gate 7, 1440 Drøbak

Grønthuset

Storgata 7, 1440 Drøbak

Guri Malla Is & Kaffebar

Torget 3, 1440 Drøbak

H

Håndverksbakeriet

Torggata 6, 1440 Drøbak

K

Kumlegaarden

Niels Carlsens gate 11, 1440 Drøbak

L

La Paz

Storgata 36, 1440 Drøbak

M

Miramar

Jørnsebakken 7, 1440 1440 Drøbak

P

Pavels Bakeri & Konditori

Storgata 7, 1440 Drøbak

Peppes Pizza

Torget 1, 1440 Drøbak

R

Reenskaug

Storgata 32, 1440 Drøbak

Roma Pizzaria

Storgata 23, 1440 Drøbak

S

Skipperstuen

Havnebakken 11, 1440 Drøbak

T

Thai & Thai Sushi restaurant

Storgata 22, 1440 Drøbak