LysNatt i Drøbak lørdag 21. september fra kl 20.00

LysNatt i DRØBAK er en magisk opplevelse for store og små. Lørdag 21. september inviterer Enhet for kultur & frivillighet i Frogn kommune sammen med en rekke kulturaktører til LysNatt i Drøbak sentrum.I VisitDrøbaks Aktivitetsguide finner alle noe å hygge seg med sommeren igjennom. Guiden får du gratis på Turistinformasjonen og hos alle våre annonsører. Stikk innom, gjør en god handel – og ta med deg Guiden.

 

 

lysnatt-2019-webDe årlige Lysvandringene i Badeparken har vært et populært arrangement som har tiltrukket seg et stort publikum. I år blir det en ny vri på Lysvandringen der hele Drøbak sentrum fra Badeparken til Sjøstjerna vil by på opplevelser. Kvelden vil fylles med kulturinnslag etter inspirasjon fra arrangementet Kulturnatt – som gjennomføres i en rekke kommuner rundt omkring i landet. Altså har tidligere Lysvandring +  ny kulturnatt nå blitt til årets LysNatt.

LysNatt arrangeres i samarbeid med Frogn kulturråd og Drøbak Kunstnerforum som med flere av sine lag og foreninger, kunstnere, gallerier, museer og andre kulturaktører bidrar med kulturelle bidrag. LysNatt varer fra kl. 20 – 22, men det vil bli flere kulturarrangementer allerede fra kl. 18. Arrangementene er åpne og gratis, med noen unntak. Drøbakfestivalen AS byr på en billettert konsert i Drøbak kirke med Oscar Danielson. Ordinært salg starter fredag 16. august kl 12.

Om noen ønsker å bidra med kulturinnslag eller som frivillig vertskap er det fortsatt mulig å melde sin interesse til kulturavdelingen i Frogn kommune innen utgangen av august. Skulle pågangen bli stor, byr det seg nye muligheter på senere års Lysnetter. Serveringssteder og butikker oppfordres til å utvide sine åpningstider denne kvelden.

Informasjon om arrangementet vil ligge på Frogn kommunes hjemmeside som kontinuerlig vil oppdateres med informasjon om LysNatt.

 

Aktiviteter-2019

slåke©kjell-chr-gripstadI Drøbak er det også mye mer som foregår. Drøbaks ordfører Haktor Slåke ønsker folk velkommen til Drøbak på denne måten:

Drøbak har mange navn: Kunstnerbyen er ett av dem. Byen bobler av kunst og kultur, ikke minst i Flerbrukshuset Smia. Vi legger til festivaler, konserter, utstillinger, en intim kino og diverse ‘happenings’ – og ønsker velkommen til en by full av kulturopplevelser.

• Men Drøbak er mye mer: Badebyen, Trehusbyen, Utelivsbyen, Handelsstedet med småbutikker i sentrum – og Drøbak City. Drøbak Akvarium speiler fjorden, Oscarsborg gir oss en spesiell historisk tyngde. Gjestehavner ønsker båtfolket velkommen. Eller du kan bare kose deg på promenaden i småbåthavna (bildet).

 

 

drobak.havna_3646