Aktuelt teater: Oscarsborg i kamp

Spenning, kjærlighet, helter og dramatikk. Og alt er sant.
For sjette året på rad spiller Akershus Teater forestillingen Oscarsborg i kamp. Spilles hver dag i perioden 5. – 16. juli.
Opplev dramaet der det virkelig hendte!

oscarsborg-i-kampTo forestillinger hver dag: 12.30 og 14.20. Dette er en spennende, populær forestilling med profesjonelle skuespillere. Gard Øyen (bildet) spiller kommandant Birger Eriksen, som alene måtte ta det tunge valget om å åpne ild mot flotiljen av krigsskip som kom med slukte lanterner inn fjorden i morgengryet. Dette var Norges skjebnetime, og det improviserte forsvaret av Oslofjordens trangeste sund ble avgjørende for den norske krigshistorien.

I mortgentimene 9. april 1940 havner kommandant og oberst Birger Eriksen i en vanskelig militær og politisk konflikt. Er han den eneste som ser trusselen når fremmede krigsskip er på vei mot Oslo? For det kommer ingen ordre om det skal skytes eller ikke. Uansett hva han velger blir det skjebnesvangert. Enten blir han krigshelt – eller stilt for krigsrett. Skjebnesvangert blir det også for fenrik Høie, militærkokken Lars og ikke minst for unge Erna, en av mange sivile her ute på Oscarsborg. De aner ikke at denne natten vil forandre livene deres for alltid …

Gard Øyen i rollen som kommandant Eriksen. Foto: Stein Jarle/Akershus Teater.

Gard Øyen i rollen som kommandant Eriksen. Foto: Stein Jarle/Akershus Teater.

I forbindelse med forestillingen kan du oppleve festningens spennende tuneller og forsvarsinstallasjoner – der dramaet utspant seg 9. april.

Båtforbindelse til Oscarsborg går nå fra Sundbrygga nord for Badeparken i Drøbak. Fergetider finner du HER.

Mer informasjon om Akershus teater finner du HER.

Teaterbilletter kan du bestille HER.