Avistegnernes Hus – fristedet i fribyen

Avistegnernes Hus er mer enn et utstillingslokale eller et galleri. Det er også et fristed for den satiriske tegnekunsten, og Drøbak er en friby for kunstnere som er forfulgt for sin virksomhet.

warsinskiRyszard Warsinski: Malerier, tegninger og grafikk, 10. juni til 27. august

Utstillingen åpner lørdag 10. juni kl 14.00 ved forfatter, tidligere sjefredaktør i Dagbladet og utenriksredaktør i NRK, Jahn Otto Johansen.

 

Galleri Oscarsborg drives i regi av Avistegnernes Hus i Drøbak.

Galleri Oscarsborg drives i regi av Avistegnernes Hus i Drøbak.

22. juli – 20. august:
Arne Nøst salgsutstilling på Galleri Oscarsborg

Arne Nøst stiller ut tegninger på Oscarsborg fra 22 juli. Her viser han nye bilder som gjennom fri figurasjon visualiserer identiteter og tilstander. Nøst arbeider med ulike teknikker som kombineres til ekspressive enkle bilder. Hans særegne strek er kjent for mange gjennom utstillinger, utsmykkinger og hans virke som tegner for Dagbladet og nå i Aftenposten. Arne Nøst er teatersjef på Rogaland Teater. Han er innkjøpt av bla. Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum, Nasjonaltheatret og en rekke institusjoner. Arne Nøst er en mangesidig teaterkunstner som scenograf, komponist/musiker og regissør. Han er scenograf for Carmina Burana i år. Fergetider til Oscarsborg, klikk HER!

 

Hans Normann Dahl med to av sine mest kjente poltiske kunstverk fra 70-tallet. Foto: Jan S. Christensen.

Hans Normann Dahl med to av sine mest kjente poltiske kunstverk fra 70-tallet. Foto: Jan S. Christensen.

9. september – 29. oktober:
Hans Normann Dahl

En utstilling med bokillustrasjoner, karikaturer og politiske tegninger. Det blir plakater og tegninger i første etasje, og akvareller, litografier, tegninger, skisser og oljemalerier i andre. Hans Normann Dahl har delatt i Avistegnernes Hus både i styret og med utstillinger. Denne nye utstillingen sammenfaller med feiringen av den fortsatt meget aktive kunstnerens 80-års feiring.

Friby for forfulgte avistegnere

Etter ATHs initiativ har politikerne i Frogn vedtatt at Drøbak er blitt Friby for forfulgte avistegnere – verdens første! Det innebærer at en forfulgt tegner får status som kvoteflyktning, med bolig og arbeidssted i Drøbak i to år. Utenriksdepartementet støtter ordningen med stipend. To forfulgte avistegnere har i dag opphold i Drøbak.

Fredrik Stabel – 'Dusteforbundets far' er representert med en fast utstilling.

Fredrik Stabel – ‘Dusteforbundets far’ er representert med en fast utstilling.

Fredrik Stabel

I andre etasje av AvisTegnernes Hus (ATH) er det en fast utstilling av Fredrik Stabels Grafikk og en presentasjon av hans livshistorie – blant annet hans tid som avistegner i Dagbladet. Hans tvisyn og aforimer er viden kjente: “Mann og kvinne har én ting til felles – motsatt kjønn”. “Før mente jeg mer enn jeg forstod – i dag forstår jeg ikke hva jeg mener”. “Man skal ikke gjøre meget før tiden faller lang”…

Mange interessante bøker med tegninger fra en rekke avistegnere selges i resepsjonen.

stabel_plakatÅpningstider AvisTegnernes Hus

Torsdag – søndag 12.00 – 16.00.

Tlf 465 41 160 / 669 36 632

post@avistegnerne.no

Mer info: www.avistegnerneshus.no/

Billettpriser

Medlemmer: gratis
Voksne: Kr 30,–
Honnør/student: Kr 20,–

Barn: Kr 10,–
Familie: Kr 60,–
(Prisene kan variere på spesialutstillinger)