Avistegnernes Hus – fristedet i fribyen

Avistegnernes Hus er mer enn et utstillingslokale eller et galleri. Det er også et fristed for den satiriske tegnekunsten, og Drøbak er en friby for kunstnere som er forfulgt for sin virksomhet.

øistein-blyantSommerutstilling

Øistein “Blyant” Kristiansen slik du aldri har sett ham!
Øistein Kristiansen er hele verdens tegneguru. Med over 80 millioner avspillinger på Youtube kanalene sine, 60 bøker som har solgt i over 2 millioner eksemplarer, og tegneprogrammer i 120 land sett av over 400 millioner mennesker.
Nå er han i Drøbak med stor salgsutstilling i to etasjer!
JA, du kan se Øisteins blyanttegninger og pappesker og ABC og søte dyr. Men vi skal også vise reisetegneren og observatøren Øistein Kristiansen – alltid tilstede med blyant og papir og alltid med leken strek. Dette er tegninger som aldri har vært vist offentlig før!
Det blir salg av malerier, tegninger, pappesker – og for første gang kunsttrykk i begrenset opplag av noen av Øisteins mest ikoniske arbeider. I tillegg har vi plakater og bøker, noe for absolutt alle i sommer.
Vi har åpent alle dager unntatt mandag i hele juli og august. Velkommen!

Friby for forfulgte avistegnere

Etter ATHs initiativ har politikerne i Frogn vedtatt at Drøbak er blitt Friby for forfulgte avistegnere – verdens første! Det innebærer at en forfulgt tegner får status som kvoteflyktning, med bolig og arbeidssted i Drøbak i to år. Utenriksdepartementet støtter ordningen med stipend. To forfulgte avistegnere har i dag opphold i Drøbak.

Fredrik Stabel – 'Dusteforbundets far' er representert med en fast utstilling.

Fredrik Stabel – ‘Dusteforbundets far’ er representert med en fast utstilling.

Fredrik Stabel

I andre etasje av AvisTegnernes Hus (ATH) er det en fast utstilling av Fredrik Stabels Grafikk og en presentasjon av hans livshistorie – blant annet hans tid som avistegner i Dagbladet. Hans tvisyn og aforimer er viden kjente: “Mann og kvinne har én ting til felles – motsatt kjønn”. “Før mente jeg mer enn jeg forstod – i dag forstår jeg ikke hva jeg mener”. “Man skal ikke gjøre meget før tiden faller lang”…

Mange interessante bøker med tegninger fra en rekke avistegnere selges i resepsjonen.

stabel_plakatÅpningstider AvisTegnernes Hus

Juli og august:

Tirsdag – søndag: 12.00 – 16.00

Tlf 465 41 160 / 669 36 632

post@avistegnerne.no

Mer info: www.avistegnerneshus.no/

Billettpriser

Medlemmer: gratis
Voksne: Kr 30,–
Honnør/student: Kr 20,–

Barn: Kr 10,–
Familie: Kr 60,–
(Prisene kan variere på spesialutstillinger)