Gråtass er på vei – snart er det traktorjul i Drøbak

Hva er mer typisk norsk og typisk Drøbak enn Nissen? Gråtass! Opplev årets store juleforestilling på Smia 24. november – en forestilling for hele familien.

Gråtass-1Juleforestillingen med Gråtass har vært en stor suksess i mange år og kommer nå endelig til Drøbak. I TraktorJul er alle med – Gråtass, Grynet, Goggen, Gamlefar og begge skurkene. Det er duket for spenning, forviklinger, humor, varme og den gode julestemningen!

Rett etter den andre verdenskrig (1939 – 1945) kom Harry Ferguson i England med en revolusjonerende nyskapning innen landbruket; Traktoren Ferguson TE-20. Traktoren tok over etter hesten på mange gårder og ble en kjærkommen «arbeidshest» hos de fleste bønder – med kjælenavnet “Gråtass”.

Fantasi-Fabrikken A/S har tørket støv av den gamle kjenningen og gjort ham levende gjennom barne-TV, teater, bøker og musikk.  Gråtass er en figur som appellerer til flere generasjoner. Han er en kjent og kjær hjelper for den eldre generasjonen som lærte ham å kjenne gjennom arbeidet på gården. Foreldregenerasjonen husker ham gjennom besøk hos en onkel og tante eller bare noen bekjente som hadde Gråtass på gården. Den yngste generasjonen faller for barnefiguren Gråtass som er levende og kjører helt av seg selv.
Etter et langt liv i arbeid på gården og deretter mange år på låven gleder nå Gråtass seg over at han kan være til både glede og nytte igjen. Til glede gjennom underholdning for store og små og til nytte ved å fortelle litt om gårdslivet før og nå, både gleder og sorg, moro og farer.
Gråtass er også en klok liten traktor. I hans arbeidstid på gården skjedde det også noen ulykker. Han har jo ikke førerhus eller veltebøyle og det kan være skummelt hvis han velter. Men som Gråtass selv sier: «Jeg kan nok være farlig, men jeg er ikke slem, det er stor forskjell på det!» Gråtass har tenkt mye over dette med ting som ikke alltid er som det ser ut med en gang og sier også: «Det er rart at en låve som er så koselig kan være så farlig!»

Billetter og veien til årets forestilling i Drøbak finner du HER!