Lørdag 21. oktober: Gitarkonsert i Drøbak Kirke

Spiller du gitar, klassisk, pop eller rock, da bør du komme i Drøbak kirke lørdag. Høstekonserten denne lørdagen består nemlig av vakkert gitarspill, utført av to 16 år gamle stortalenter. Fri entré – kl 12.00 i Drøbak Kirke.

Ola+BenjaminSelv om de er unge, vil det bli gitarspill på et særdeles høyt nivå denne lørdagen. Slik det har vært i kirken på alle de forrige høstkonsertene i år.

Mange priser

Benjamin Gao og Ola Schei heter 16-åringene som kommer over fjellet fra Bergen for å holde konsert i Drøbak kirke. Begge har allerede rukket å vinne en rekke priser for sitt spill, og begge startet sin karriere som niåringer. Når de kommer fra Bergen betyr det at de begge er elever ved Bergen kulturskole, i tillegg til å fordype seg i instrumentet ved å delta på ulike masterklasser. Dette er undervisning av internasjonale, velkjente pedagoger, som tilbyr sine tjenester i forbindelse med konserter og besøk i ulike land. Og som kun gir undervisning til de mest talentfulle elevene i de byene de besøker.

Ungdommens musikkmesterskap

Både Benjamin og Ola har deltatt på Ungdommens musikkmesterskap flere ganger. Et mesterskap som trekker til seg de beste, unge talentene fra hele landet, og som det er stor prestisje å vinne. Begge gutta har stukket av med 1. premie i denne konkurransen, og begge har en lidenskap for sitt instrument. På telefon fra Bergen forteller gitargutta at de gleder seg til å komme til Drøbak for å spille, og at de aldri får nok av gitarspill. De legger ned mange timer hver dag med strengespill, og gitaren har de med seg overalt hvor de ferdes. Begge har mål av seg til å bli internasjonalt anerkjent for sitt spill, og de er villig til å ofre mye for musikken.

– Nei, det blir ikke så mye tid til fotballspill i Brann, innrømmer gitartalentene. – Til det kreves det for mye av oss når vi først har valgt å satse på musikken.

••• Hele programmet for Høstkonsertene ser slik ut:

høstkonsertene-plakat-2017