Julenissen er fra Drøbak. Ny bok beviser at det er sant!

Ny forskning viser at julenissen kommer fra Drøbak. Dette har lenge vært en udokumentert påstand, men nå er bevisene lagt fram i en ny bok. Dette må være årets julegave på bokfronten!

nisseomslag“Hvis ingen tok jobben med å dokumentere at nissen virkelig er fra Drøbak, ville det vært fritt fram for hvem som helst å rappe ham fra oss. Tenk hvilken tragedie det ville vært!” utbryter forfatter Hans Petter Treider og ser himmelfallen ut. – Så jeg påtok meg den jobben. Og etter ett års nisseforskning, foreligger de oppsiktsvekkende resultatene. Det viser seg at ikke bare Julenissen er fra Drøbak: Selve ur-nissen, opphavet til både fjøsnissen og Julenissen, er også herfra, røper Treider, som har fulgt i nissenes fotspor helt tilbake til bronsealderen. Drøbaks historie – med vikingtid, seilskutetid og helt opp til våre dager – danner bakteppet når historien fortelles. Boka er illustrert av Viktor Gjøvåg Khoury.

I Avistegnernes Hus blir det nå en stor Nisseutstilling som åpner samme dag som Julegrana tennes på Drøbak Torg – søndag 3. desember. – Her skal bevis og dokumentasjon legges fram, i tillegg til en mengde tegninger fra boka.

Samme dag starter også nissevandringene rundt i sentrum, der man kan besøke steder av stor nissehistorisk betydning. Det blir nissediplom til deltakerne, signert av ordføreren.

Boka NISSEN – Den utrolige historien om hans liv og opprinnelse kan kjøpes på Avistegnernes Hus, Julehuset, Galleri Havstad, Follo Museum, ARK Drøbak City, Hageland i Storgata og Creative Galleri / Drøbak Kunstnerforum i Niels Carlsens gate. Også nabokommunenes bokhandlere har boka, i tillegg til alle landets nettbokhandlere.

Julenissen observert i fullt sprang i Osloveien rett før jul for noen år siden.

Julenissen observert i fullt sprang i Osloveien rett før jul for noen år siden.