Lavpris Sightseeing med Hurtigbåt til Drøbak

Det er en “vel bevart hemmelighet” at turen med hurtigbåt fra Aker Brygge til Drøbak byr på en imponerende sightseeing av Indre Oslofjord. For bare kr 53,– per voksen og kr 27,– for barn kan du oppleve en perlerad av 12 stoppesteder på øyer og fastlandet. Hele turen tar 1,5 timer – da får du utrolig valuta for pengene!

The speedy ferries take you through a most amazing fjord environment. Photo © Ruter.

Hurtigbåten tar deg gjennom skjærgården i Indre Oslofjord på vei til Drøbak. Foto © Ruter.

Vær smart, kjøp billetter på automaten på Aker Brygge før avgang. Ombord blir det et pristillegg som betyr 75,– for voksne og 35,– for barn. For totaloversikt over billettpriser og soner, klikk her.

Hurtigbåten tar deg gjennom et overraskende arkipél av holmer og skjær som gir et inntrykk av miljørikdommen i Indre Oslofjord. Fiske, industri og sjøfart har etterlatt seg mange historiske spor i landskapet. Samtidig er det oveerraskende hvor grønne omgivelsene er, med sine innslag av mange fine hus og hytter. Rett som det er fylles fjorden av fritidsbåter eller seilbåter på regatta, mens alle slags handelsskip og fergene til Danmark og Kiel pendler ut og inn av fjorden. Et rent og rikt miljø i kombinasjon med utstrakt bruk av fjorden.

Når du kommer til Drøbak, kan du hygge deg med mat og drikke på byens mange utesteder – eller finne noe fristende i den rike floraen av butikker og gallerier. Eller du kan kose deg ved å vandre rundt i den gamle trehusbebyggelsen og kjøpe deg nykokte reker i småbåthavna (torsdag-fredag-lørdag). Rett før Drøbak legge hurtigbåten til på Oscarsborg og passerer under festningens mektige steinmurer og kanoner. Du ankommer Drøbak kl 11.30, og har bortimot seks timer til rådighet før båten returnerer kl 17.40. Vil du være kortere eller lengre, kan du ta buss tilbake til Oslo.

Nedenfor følger båttabellen for 2017. Merk at seilingstidene for hverdagene bare gjelder i perioden 19. juni – 18. august. Bon Voyage!

rutetabell-2017-publiseres