Ta hurtigbåt til Drøbak – en flott og rimelig tur!

Det er en “vel bevart hemmelighet” at turen med hurtigbåt fra Aker Brygge til Drøbak byr på en imponerende sightseeing av Indre Oslofjord. Her opplever du en perlerad av 12 stoppesteder på øyer og fastlandet. Turen tar 1,5 timer – da får du god valuta for pengene.

The speedy ferries take you through a most amazing fjord environment. Photo © Ruter.

Hurtigbåten tar deg gjennom skjærgården i Indre Oslofjord på vei til Drøbak. Foto © Ruter.

Vær smart, kjøp billetter på automaten på Aker Brygge før avgang. Løser du billett ombord i Oslo blir det et pristillegg. I de anløpene der det ikke finnes automater, blir det ingen tillegg for billett ombord. For totaloversikt over billettpriser og soner, klikk her.

Hurtigbåten tar deg gjennom et overraskende arkipél av holmer og skjær som gir et inntrykk av miljørikdommen i Indre Oslofjord. Fiske, industri og sjøfart har etterlatt seg mange historiske spor i landskapet. Samtidig er det overraskende hvor grønne omgivelsene er, med sine innslag av mange fine hus og hytter. Rett som det er fylles fjorden av fritidsbåter eller seilbåter på regatta, mens alle slags handelsskip og fergene til Danmark og Kiel pendler ut og inn av fjorden. Et rent og rikt miljø i kombinasjon med utstrakt bruk av fjorden.

Når du kommer til Drøbak, kan du hygge deg med mat og drikke på byens mange utesteder – eller finne noe fristende i den rike floraen av butikker og gallerier. Eller du kan kose deg ved å vandre rundt i den gamle trehusbebyggelsen og kjøpe deg nykokte reker i småbåthavna (torsdag-fredag-lørdag). Rett før Drøbak legger hurtigbåten til på Oscarsborg og passerer under festningens murer og kanoner. Du kan siden ta Borgenbråten til Drøbak og tilbringe mange timer der før du returnerer. Vil du være kortere eller lengre, kan du ta bussen tilbake til Oslo.

Nedenfor følger rutetabellene for sommersesongen fram til 31. august. Bon Voyage!

hurtigbåtrute-sommer-2019