Jazzpianist Tord Gustavsen i Drøbak Kirke lørdag 23. juni

Lørdager kl. 12.00 i Drøbak Kirke vil det holdes konserter hele sommeren. 23. juni gjester pianist Tord Gustavsen Sommerkonsertene i Drøbak kirke. Den eminente norske jazzpianisten kommer alene, tror vi, noe som for svært mange er mer enn nok.

tord-gustavsenDet er fjerde gangen Tord Gustavsen gjester Drøbak. Fulle konsertsaler er hans varemerke, og det er liten grunn til å tro at det ikke blir lang kø utenfor kirken også denne lørdagen. En nesten gratis konsert med Tord Gustavsen er knapt mulig å oppleve noe sted, annet enn i Drøbak.

Særegen stil

Hans særegne stil har begeistret publikum over hele verden, og han er en anerkjent og høyt skattet musiker langt utenfor Norges grenser. Når du blir invitert til Montreal Internasjonale jazzfestival, som Tord blir, er du etablert som et solid internasjonalt navn. Tords musikk er kreativ lyrisk, og ligger i grenselandet mellom moderne og tilgjengelig, melodisk jazz. Det er musikk som tar publikum med på en reise hvor musikken både er nær og fjern på samme tid. Hans improvisasjoner bærer langt av sted før han igjen samler seg rundt melodi og utgangspunkt. Det er en spennende reise gjennom klang og musikalsk fargelegging som bryter inn i en rekke stilarter. Ofte er en vakker salme utgangspunktet for musikken han framfører. En salme som blir framført sart, utfordrende og vakkert.

Nye prosjekter

Gustavsen kaster seg hele tiden over nye prosjekter, og i 2016 kom et nytt album ute på markedet. «What was said» er en samling norske salmer, som han sammen med den afgansk-tyske sangeren Simin Tander og trommeslager Jarle Vespestad tolker på en helt spesiell måte. Albumet er en videreføring av Gustavsens akustiske trio og kvartett og av hans sideproduksjoner de siste årene, hvor han har samarbeidet med vokalister som Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden. Gustavsen har for første gang tatt i bruke elektroniske virkemidler i sitt siste album, elementer som legger nye, spennende lag og farger rundt og inni et akustisk flygel. Hva han kommer med lørdag er fortsatt ikke avgjort, men en konsert med Tord Gustavsen er like fullkommen om han spiller akustisk og alene på et flygel, eller om han har med seg medmusikanter eller elektroniske virkemidler. – Vi gleder oss, sier kultursjef Pål Mørk.

sommerkonsert