Julie og David Coucheron i Drøbak Kirke lørdag 19. august

Søskenparet fra Nesodden, David (fiolin) og Julie Coucheron, (klaver) avslutter årets serie med Sommerkonserter i Drøbak kirke. Det blir en konsert med det ypperste av lokale krefter, og som i flere år har gjort seg bemerket langt utenfor Norge. Konserten lørdag 19. august starter kl. 12.00 i Drøbak Kirke.

David og Julia Coucheron: Verdensstjerner i Drøbak Kirke på lørdag.

David og Julie Coucheron: Verdensstjerner i Drøbak Kirke på lørdag.

Kultursjef Pål Mørk håper folk på Nesodden går mann av huse for å høre sine sambygdinger, og at frognpublikummet er med på å fylle kirken denne lørdagen.

Godt besøkt

Mørk betegner årets konsertserie som nok en suksess. – Det er første året vi har tatt en beskjeden betaling, og var selvsagt litt spente på det. Men vi har bare fått gode tilbakemeldinger. Noen konserter har vært stappfulle, mens andre godt besøkt. Vi har nok merket en liten nedgang i besøket totalt, men som en tilhører fra filharmonien sa til Mari Eriksmoen sist lørdag: «Herre min hatt … en slik konsert for bare 100 kroner. Hvor billig kan det bli?

Fantastiske søsken

– Vi tar tilbakemeldingene fra både publikum og musikere med oss videre, og innser at vi må bruke noen år på å lære publikum at også i Drøbak må kultur koste noe. Og nå skal vi avslutte med mye brask og en smule bram. Det er veldig hyggelig at Julie og David Coucheron kommer til Drøbak for å spille, selv om de har sin egen festival på Bygdøy. – Som mangeårig journalist i Amta har jeg fulgt søskenparet siden de var talentfulle smårollinger. Jeg har gjort mange intervjuer med dem og vært på mange konserter. At de har nådd det nivået de har gjort er enestående. Det ligger massevis av hardt arbeid bak, og ikke minst betydelige porsjoner selvdisiplin. – De har foreldre som har stått på og fulgt dem opp i mange år, og resultatet er at de begge i dag er lysende stjerner på den klassiske musikkhimmelen.

Internasjonalt toppnivå

Begge har nådd et internasjonalt nivå det er vanskelig å forstå er mulig for et søskenpar, og begge har en karriere som fortsatt peker oppover. Konsertmester David og Julie har holdt sammen i alle år, og begge har studert i Philadelphia i USA. Etter å ha tatt både bachelorgrad og mastergrad i fiolin er David i dag konsertmester for Atlanta symfoniorkester. En posisjon som henger høyt i USA, og en stilling han fikk etter å ha utkonkurrert over 200 andre fiolinister. Julie debuterte på Den Norske Opera allerede som 9-åring, og studerte i mange år hos Einar Steen Nøkleberg. Hun oppnådde bachelorgrad fra Royal Academy of Music i London i 2008, og betegnes som en av Norges fremste pianister. Julia har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser, både alene og sammen med David. I dag har hun hele verden som konsertarena, og turnerer i Norge, Europa, Amerika og Asia. – At vi har fått dem til Drøbak er fantastisk, og jeg håper virkelig lokalmiljøet stiller opp til denne konserten. Det kommer til å bli et aldri så lite musikalsk fyrverkeri, sier Mørk.

Ikke lenger billetter i Narvesen / 7-Eleven

Det er ikke lenger er mulig å kjøpe konsertbilletter hos Narvesen eller 7-Eleven. Den ordningen opphørte fra 1. juli, men det er lagt av billetter til alle konserter for salg utenfor kirken fra kl. 11.00. Billetter forhåndsbestiller du HER!

 Sommer-konsert-AUGUST