Oscarsborg Festning

Oscarsborg Festning har siden den ble anlagt i 1848 ligget som et effektivt forsvarsverk i Oslofjordens trangeste løp. 9. april 1940 ble den tyske flåtestyrken stoppet og krysseren Blücher senket i Drøbaksundet. I dag er Oscarsborg et flott sted å besøke med sine kanonbatterier, museum, galleri, hotell, gjestehavn og serveringssteder.

9. april og Oscarsborg er uløselig knyttet sammen. Nå blir det 75 års markering.

9. april og Oscarsborg er uløselig knyttet sammen. Velkommen til en spennende historisk opplevelse!

Oscarsborg er et av de mest sentrale minnesmerker fra 2. verdenskrig i Norge. Senkningen av krysseren Blücher 9. april var et av de få effektive mottrekkene den norske forsvarsmakten greide å rette mot de tyske inntrengerne. I dag er festningen “sivilisert” og har ingen militære funksjoner, men administreres av en militær kommandant. Derfor vaier fortsatt splittflagget over den gamle borgen.

Oscarsborg Festning er et av regionens fyrtårn når det gjelder turisme. 110.000 gjester besøkte festningen i 2015, og på den vakre øya i Drøbaksundet er det både hotell, restaurant, spa, en koselig bryggekro, gjestehavn, gallerier, konserter og opera. Øya er et eldorado for barn, med egen lekeplass og en rekke spennende opplevelser, enten det er store kanoner, krabbefiske eller mørke ganger og tunnelsafari.

OscarsborgOperaen er et av sommerens høydepunkter. Mange liker å betegne det som en liten festival de 10 dagene forestillingene spilles.´

Festningen har gjennom årene vært gjenstand for stor innsats fra lokale krefter for å utføre vedlikehold og gjøre festningen til et sted for det brede publikum. Oscarsborg Festnings Venner arbeider aktivt til festningens beste. I denne organisasjonen kan alle interesserte bli medlem. På foreningens hjemmeside er det alltid oppdatert info om arrangementer, fergetider osv.

 

rutetabell-2016_1527Hver dag hele året er det fergeforbindelse fra Drøbak til Oscarsborg festning. Fergeturen fra Drøbak tar ca 10 minutter. Er det fint vær anbefaler vi å gå opp på soldekket. Sjekk fergetider i forkant av besøket ditt da det er sommer- og vinterrute for fergen.

*Ruteavganger kjøres med begrenset kapasitet på 22 passasjerer.

Øvrige ruteavganger kjøres med kapasitet på 98 passasjerer. Etter avtale med rederiet kan kapasiteten økes til 197 passasjerer.

(1) Kjøres kun søndag og helligdag. (2) Kjøres kun lørdag. (3) Kjøres kun ved behov fra Oscarsborg (oppmøte på kaia) (4) Bestilles 1 time før avgangstid (Tel 900 99 414)

Båten til Oscarsborg går året rundt. Se www.oscarsborg.no for oppdaterte fergetider / Tel 815 70 400

 

BILLETTER

Billetter kjøpes på billettautomat ved Sundbrygga og Sjøtorget. Både kontanter og betalingskort kan benyttes, men det lønner seg å kjøpe billetter på billettautomatene. Billetten gjelder tur/retur.

PARKERING

Båten går fra Sjøtorget i sentrum eller fra Sundbrygga. Det er gode parkeringsmuligheter i sentrum.

Det er ikke parkeringsmuligheter ved Sundbrygga. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass på Huskvik, ca 200 meter fra fergekaia.

I sommerhalvåret er det også fergeavganger med rute B21 og B22 fra Aker Brygge. Se informasjon på Ruter.no.

www.oscarsborg.no

Oscarsborg på Facebook