Avistegnernes hus i Drøbak

Avistegnernes hus er et møtested for tegnere og et galleri for ytringsbasert kunst. Det vises avistegning, tegneserier og annen illustrasjonskunst, herunder bokillustrasjoner, plakater, politiske kommentarer og satire, portretter og karikaturer, retts- og teatertegninger. Typisk har huset en stor sommerutstilling, samt tre utstillinger på vårparten og tre på høstparten.

Bokhandel

Det er også bokhandel med illustrerte bøker og tegneserier for både barn og voksne, salg av kunstmateriell, samt et formidlingsrom for kunstnere med et bredt utvalg av tegninger og grafikk i de fleste prisklasser.

Hyllest av Fredrik Stabel

I andre etasje står en fast utstilling som hyllest til humorist og avistegner Fredrik Stabel, som tegnet i Dagbladet i 40 år og bodde mesteparten av livet i Drøbak. Galleriet selger også eksklusive Fredrik Stabel produkter, som krus, vesker og T-skjorter.

Ytringsfrihet og menneskerettigheter

Avistegnernes hus ønsker å fremme ytringsfrihet og menneskerettigheter gjennom visning av politisk illustrasjonskunst. Avistegningen er «ferskvare» og tolker aktuelle politiske og sosiale forhold, personer og hendelser. I ettertid blir derfor avistegningen et godt samtidsdokument. Både historiske og samtidige tegneutstillinger vises jevnlig i galleriet.

Åpningstider AvisTegnernes Hus

Åpent fra siste helg i januar og ut hele året.
Alltid stengt de to siste ukene i november,
samt i ukedagene før en ny utstillingsåpning.

Torsdager 12-18
Fredag-søndag 12-16

Sommeråpent juli og august:
Tirsdag – søndag: 12.00 – 16.00Gratis inngang, bortsett fra noen få historiske utstillinger i løpet av året..