Creative

Ann Irene Hoel og Karoline Eikestad – Drøbaks to faglærte rammemakere.

Galleri og rammeverksted

 

Creatives lokaler i Niels Carlsens gate rommer mange interessante kunstverk for salg, ikke minst et rikt utvalg grafikk.

Ann Irene Hoel i arbeid med et bilde.

Det ferdige resultatet. Stor forskjell på en tegning med eller uten ramme!

Et utvalg av den utstilte keramikken.

Tekstil, glass, musikk og bøker er med på å skape et spennende utstillingslokale.

– Husk at feil innramming ødelegger flere bilder hvert år enn vann, brann og tyveri tilsammen!

 

Ann Irene Hoel har fagbrev som rammemaker og vet hva hun snakker om. I det kombinerte galleriet og rammeverkstedet i Niels Carlsens gate i Drøbak arbeider hun daglig sammen med assistent Karoline Eikestad med å ramme inn kunst og fotografier. Her er du sikker på kvalitetsarbeid: Selv assistenten har fagbrev. Det finnes i dag bare ca. 10 rammemakere i hele Norge som har tatt fagbrev – og to av dem har vi altså i Drøbak! De tar faget på alvor. Bak fagbrevet ligger ett års studium på Kongsberg Glassfagskole, og deretter to års praktisk arbeid som lærling i en bedrift.

 

Kvalitet og allsidighet

– Vi rammer inn nye bilder, men vi tar oss også av gamle ting som trenger ny ramme, passepartout og glass. Det er viktig med syrefrie materialer og riktig tape. Vi har også et kjempeutvalg i rammer. I alt kan vi skaffe nær 2000 rammelister. Vi har en rekke ulike farger og kvaliteter i passepartout, fra rene bomullskartonger i museumskvalitet til enkle cellulosebaserte kartonger til plakater o.l. Alt er selvsagt syrefritt. Vi er også nøye på at opphenget bakpå bildene er solid og riktig utført.

 

Samarbeid med Drøbak Kunstnerforum

Det lyse lokalet rommer også bildekunst for salg, sammen med tekstiler, litteratur, keramikk og glass. Drøbak Kunstnerforum har fast utstilling i Creatives lokaler, som skaper et stort mangfold av kunstneriske uttrykk. Her er også et stort utvalg av grafikk.

Gjennom 9 års drift har Creative etablert seg som en fast bidragsyter til det skapende småbymiljøet i Drøbak. – Jeg trives veldig godt, og Drøbak er et ideelt sted for min type virksomhet, sier Ann Irene. – Dessuten er selve arbeidet vi gjør veldig stimulerende. Det er rammemakerens store daglige glede når vi kan bidra til å bevare og framheve vakre bilder og fine kunstverk. Her i vårt eget verksted tar vi oss av smått og stort, her er alle velkommen med sine bilder.

 

Åpningstider:

Tirsdag / torsdag / fredag: 10.00 –17.00

Onsdag / lørdag: 10.00 – 16.00

Søndag: 13.00 – 16.00

Mandag: Stengt

 

Kontaktinformasjon

Niels Carlsensgt. 2, N–1440 Drøbak

Tlf 64 98 90 77 / 48 06 90 54

E-post: ann-i-h@online.no