De nære turene

Ønsker du en liten og ikke alt for lang tur blant hvite hus og vakre hager har vi to valg for deg. Begge med torget som utgangspunkt:

«Bjergene i øst» heter den vesle husklynga i åskanten øst for Torget.
Vi anbefaler at du rusler bort Niels Carlsens gate, helt til du ser kirken rett ned til til venstre for deg. Femti meter til og du runder til høyre og tar opp Seimbakken. Der passerer du eiendommen Dagbladets avistegner og humorist Fredrik Stabel bodde, før du litt lenger opp i bakken, som er bratt på toppen, passerer den vakre hagen og huset oberst Eriksen en gang holdt til i. Nå er det Eva Melquist som eier huset, og som har anlagt kanskje Østlandets vakreste hortensiahage på eiendommen. En nytelse å besøke når alt blomstrer.

Oberst Eriksens hus, med østlandets vakreste hortensiahage
Buggebakken i Drøbak, er en av Dræbaks drøyeste bakker

Turen minner deg litt om hva navnet Drøbak betyr, nemlig drøye bakker.

Toppbildet av Drøbak Torg tilhører: Visitdrobakoscarsborg.no

Den vakre prestegårdeiendommen

Videre oppover havner du til slutt i den vakre prestegårds-eiendommen, som nå er i kommunal eie, med mindre du like etter svingen skjærer 90 grader til høyre og inn i Fjellveien. Her kan du puste ut og se hele Drøbaksundet under deg. Den vesle veien bukter seg forbi små vakre hus og hager og etter få minutter er du tilbake i sentrum igjen.
Turen minner deg litt om hva navnet Drøbak betyr, nemlig drøye bakker.

Fjellveien: Her kan du puste ut og se hele Drøbaksundet under deg.