Drøbak og Oscarsborg Festning

Drøbak, med sin gamle trehusbebyggelse ved fjorden, er kjent for lav puls og stort hjerte – kun en halvtimes busstur fra Oslo.

Oscarsborg ved solnedgang - Foto: Roy Hansen

Drøbak, med sin gamle trehusbebyggelse ved fjorden, er kjent for lav puls og stort hjerte – kun en halvtimes busstur fra Oslo.

Bussen fra Oslo ankommer Drøbak Torg.
Bussen fra Oslo ankommer Drøbak Torg.

Byen, i sin tid bygd opp rundt skipsfart og iseksport, har beholdt sitt særpreg, noe de godt bevarte skipperhusene, kirken og andre bygninger i sentrum – Gamle Drøbak – vitner om.

I dag finner du et titalls gallerier, små spesialbutikker, hyggelige serveringssteder og et variert kulturtilbud i og litt utenfor det pittoreske sentrum.

 

Badebyen med kilometervis med badestrender

Det er ingenting prangende eller storslått ved Drøbak; her liker vi det nært og ekte. Du er velkommen til å oppdage byen i ditt eget tempo, gjerne langs fjorden. Kilometervis med badestrender – kun avbrutt av gjestehavn, Båthavna, stier, hyggelige markeder og Badeparken – binder byen sammen i gangavstand.

 

Drøbak Båthavn

At Julenissen bor i Drøbak er et faktum som er dokumentert i bokform, og som understøttes av at vi har eget, helårsåpent julehus og nissens postkontor. Hvert år mottar nissen cirka 20.000 brev fra barn over hele verden, og han svarer så mange som han rekker.

 

Julehuset i Drøbak

Tar du turen opp bakkene, kommer du raskt til badelandet Bølgen, skatepark, Kulturhuset Smia, Drøbaks 18-hulls golfbane, Follo museum, butikker og kjøpesenter. Turterrenget, som starter ved Seiersten Skanse/golfbanen, er tilrettelagt for rullestolbrukere, joggere og den vanlige turgjengeren med eller uten sekk og matpakke.

Ole Martin Tomter ønsker velkommen til Gårdsbutikk og selvplukk på Haneborg Gård nær Drøbak
Ole Martin Tomter ønsker velkommen til Gårdsbutikk og selvplukk på Haneborg Gård nær Drøbak.

På jordene i Frogn ligger de velholdte gårdene som produserer korn og lokale matvarer; her kan du i sesong kjøpe mat og ved direkte fra bonden.

Fra Drøbak går det båt til øya Oscarsborg med ett av Norges nasjonale festningsverk, Oscarsborg festning. Det var denne festningen, ledet av løytnant Birger Eriksen, som senket Blücher natt til 9. april 1940. I tillegg til museum og det originale festningsverket – som er åpent for publikum – finner du hotell, flere serveringssteder og gjestehavn på Oscarsborg.

Oscarsborg har både musikalske og historiske opplevelser å by på! (Foto: Forsvarsbygg).