En tur langs sjøen

Start turen fra Gjestehavna til Vindfangerbukta

Vil du ta deg en noe lenger rusletur er veien langs sjøen fra Drøbak Gjestehavna i sør til Vindfangerbukta i nord, en herlig spasertur som kan få fram noen svetteperler på panna.

Her har du med få unntak sjøen som nabo hele veien, og du går gjennom en av Drøbaks mest pittoreske gater, nemlig Badehusgata. Her ligger skipperhusene fra slutten av 1700 tallet tett, og hagene er velstelte og rammet inn med hvit stakitt.

Badehusgata er Drøbaks mest pittoreske gater, her ligger skipperhusene fra slutten av 1700 tallet tett, og hagene er velstelte og rammet inn med hvit stakitt.

Her bugner det av roser og syriner, og blomster og busker i alle farger, og duften av både sommer og vår er sterk. Langs ruta går du gjennom både Båthavna og deler av Badeparken, og ikke minst forbi ærverdige Ringgården, som har sin egen historie du kan lese om et annet sted på VisitDrøbak.

Hagene er velstelte og rammet inn med hvit stakitt.
Langs ruta går du gjennom både Båthavna og deler av Badeparken,

Her passeres også forsvaranlegget Kopås og Husvik, som er endel av Oscarsborg festning.

På veien passeres også forsvaranlegget Kopås og Husvik, som er endel av Oscarsborg festning.

Når du kommer til Vindfangerbukta vil du se Drøbaks største båthavn for lystbåter, og for de båtinteresserte kan det være spennende å se hva slags båter som ligger i båsene langs flytebryggene. På vei tilbake til sentrum er det sol i fjeset og visshet om et det alltid er et vannhull der framme som er åpent.

Vindfangerbukta er Drøbaks største båthavn.

En herlig spasertur som kan få fram noen svetteperler på panna.