Bakgårdsfestivalen: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai

When:
30. August 2019@19:00
2019-08-30T19:00:00+02:00
2019-08-30T19:15:00+02:00
Where:
Bakgårdsfestivalen: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai
Biologen ved båthavna
Cost:
200,–

Havboka-webFredag 30. august kl. 19.00: Havboka – eller kunsten å fange en kjempehai

Samtale med idéhistoriker, journalist, fotograf og forfatter Morten Strøksnes.

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange – et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette?

Fra den lille øya Skrova i Lofoten utforsker forfatter Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Han bruker sagn, myter og gamle krøniker, reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Boka er også lest av nærmere 60 000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk. Havboka gjør miljøspørsmålene fattbare, skriver Dagbladet.

Riksteateret har turnert Norge rundt med teaterstykket som bygger på boka, og 15. august settes det kritikerroste stykket opp på Nationalteateret i Oslo. Selv bor vi ved fjorden som forbinder oss med havet. Hva vet vi om livet vi sjelden eller aldri ser under overflaten i Drøbaksundet? En ansatt ved Biologisk forskningsstasjon gir oss innsikt i det. Kan vi regne med å få en håkjerring på kroken her også?

Alle arrangementene våre er utendørs. I kjent tradisjon gjennomfører vi i regn og i sol, og inviterer deg til å møte opp uansett. Ved ekstremvær må vi avlyse. Hold deg oppdatert på Facebooksiden «Bakgårdsfestivalen i Drøbak» for eventuelle justeringer i programmet.

• Muligheter for å kjøpe mat og drikke/kaker og kaffe.

• Billetter kr 200,– kan kjøpes i porten eller i Galleri Drøbak Kunstnerforum i Niels Carlsens gate 2.

• Ta med venner og kjente. Styret i Drøbak Kunstnerforum ønsker alle velkommen!

Stengt for kommentarer