Follo Museum

Follo museum er regionmuseum for Folloregionen, og ligger ved vakre Seiersten i Drøbak. Ta deg en tur rundt i friluftsmuseet, hils på dyra, bestill deg en omvisning, eller besøk kaféen.

 

Kafeen med museumsbutikk er åpen i helgene og tirsdager i vinterhalvåret, samt høst, påske – og vinterferie. I sommersesongen er kafeen åpen tirsdag-søndag. I kafeen serveres det vafler, kaker, brus, kakao og kaffe. I museumsbutikken finner du litt av hvert av lokalt håndverk, samt spennende lokalhistorie.

Omvisninger tilbys på bestilling hele året. Omvisningen går innom flere av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, gårdshuset på Børsum og Drengestua. Publikum vil få se ulike historiske interiører, gjenstanders utvikling og hvordan folk i Follo har bodd opp igjennom historien.

Museumsmysteriet går hver dag i åpningstiden.
Museumsmysteriet er en opplevelse der hele familien må være med på å løse gåter.
På oppdrag fra museet får du utdelt en sekk som fungerer som et vandrende «escaperom».
Sekken har kodelåser på, og inneholder brev og gjenstander med hint og instrukser.
Dere må bruke innholdet og husene på Follo museum til å løse gåter, rebuser og puslespill for å låse opp kodelåsene på sekken og komme fram til løsningen.

 

Museet har en tettpakket årsplan, følg med på https://mia.no/follomuseum/kalender for å følge med på hva vi tilbyr av arrangementer og opplevelser.

Velkommen til Follo museum!

På Seiersten ligger også Follo museums utstillingsbygg med kafé, museumsbutikk, administrasjon og magasiner. Utstillingene har fokus på folloregionens kulturhistorie, og museet har omfangsrike gjenstandssamlinger og arkiver.
Sauer på beite
Follo museum på Seiersten er et friluftsmuseum med flere eldre bygninger fra folloregionen, bl.a. et gårdstun med driftsbygning fra Skoklefall på Nesodden, våningshus fra Børsum i Ås og bryggerhus fra Skjellerud i Frogn. Langs «landeveien» på museet ligger også gamle Holstad skole (fra 1869) og skysstasjonen Korsegården fra 1700-tallet. Friluftsmuseet ligger i et attraktivt rekreasjonsområde med Seiersten skanse (en del av forsvarsanlegget Oscarsborg festning), Ullerudtjernet og Drøbak Golfklubb.