Galleri Havstad
Et fantastisk utvalg av malerier og kunsthåndverk blir stilt ut på Galleri Havstad.

Galleri Havstad

Med vinduene fulle av vakre glass og keramikk fra 12 glassblåsere og fem keramikere, strømmer folk til det vesle galleriet i Drøbak. Inne i butikken blir publikum møtt av spennende skulpturer og et stort utvalg norske sølv- og bronsesmykker.

– Med ballast fra håndverksbedriften Havstad Tinn i kofferten, var det kanskje naturlig for dere å etablere et galleri som dette?

– Det er jo ikke noe minus for oss å ha det tradisjonsrike Havstad Tinn, etablert i 1925, med oss på lasset. Selv om det skal mer til enn disse varene for å skape et variert nok utvalg for et stort og kresent publikum, forteller Torgeir. Havstad Tinn var lenge en viktig leverandør til butikker som Glassmagasinet, Norway Design og Tinnboden. I 2003 var hoveddelen av produksjonen flyttet fra Blylaget i Frogn til Førde på Vestlandet.

At galleriet er blitt mottatt så positivt er veldig gøy, innrømmer Sharon og Torgeir, men legger til at det ikke er kommet av seg selv.

– Det blir mange sene timer, mange telefoner, mange besøk, mange avtaler og mange valg.

Galleriet arrangerer jevnlige utstillinger, fortrinnsvis om sommeren og rundt juletider. Fra starten i 1996 og til i dag har både besøket og omsetningen hatt en stigende kurve.

– Galleri Havstad ligger i Storgata i Drøbak, på toppen av Carlsebakken og med flott utsikt til Drøbaksundet. Oksen over inngangsdøra forteller at det en gang var slakterforretning i den vakre bygningen som som ble bygget rundt 1750, og som er blitt tatt godt vare på av sine eiere.

– Vi vurderte å bruke oksen i navnet på galleriet, men valgte altså å beholde det tradisjonsrike familienavnet, forteller Torgeir. – Ikke minst fordi vi også fungerer som verkstedsutsalg for Havstad Tinn.

Derfor Galleri Havstad.

Se egen hjemmeside for Galleri Havstad