Søndag 29. oktober lanserer Hans Petter Treider boka «NISSEN. Den utrolige historien om hans liv og opprinnelse» i Smia i Drøbak.
Hans Petter Treider er forfatter av  boka NISSEN. Den utrolige historien om hans liv og opprinnelse.

«Hvis ingen tok jobben med å dokumentere at nissen virkelig er fra Drøbak, ville det vært fritt fram for hvem som helst å rappe ham fra oss. Tenk hvilken tragedie det ville vært!» utbryter forfatter Hans Petter Treider og ser himmelfallen ut. – Så jeg påtok meg den jobben. Og etter ett års nisseforskning, foreligger de oppsiktsvekkende resultatene. Det viser seg at ikke bare Julenissen er fra Drøbak: Selve ur-nissen, opphavet til både fjøsnissen og Julenissen, er også herfra, røper Treider, som har fulgt i nissenes fotspor helt tilbake til bronsealderen. Drøbaks historie – med vikingtid, seilskutetid og helt opp til våre dager – danner bakteppet når historien fortelles. Boka er illustrert av Viktor Gjøvåg Khoury.

Boka NISSEN – Den utrolige historien om hans liv og opprinnelse kan kjøpes på Avistegnernes Hus, Julehuset, Galleri Havstad, Follo Museum, ARK Drøbak City, Hageland i Storgata og Creative Galleri / Drøbak Kunstnerforum i Niels Carlsens gate. Også nabokommunenes bokhandlere har boka, i tillegg til alle landets nettbokhandlere.

Julenissen observert i fullt sprang i Osloveien rett før jul for noen år siden.
Julenissen observert i fullt sprang i Osloveien rett før jul for noen år siden.