Det er vel få steder i Follo det lages mer julestemning, og hvor rammene ligger så godt til rette for å få julen tett innpå seg som på Follo Museum.

Julestemning på Follo museum

Det er vel få steder i Follo det lages mer julestemning, og hvor rammene ligger så godt til rette for å få julen tett innpå seg som på Follo Museum.
Så også i år.

God formidling

Og midt opp i julestria og julekosen har avdelingsdirektør på Follo museum Truls Erik Johnsen blikket rettet mot en bestemt og viktig oppgave,
nemlig formidling av vår lokalhistorie.
– Det er tross alt det som er hovedoppgaven vår, forteller Truls Erik Johnsen.
– Alle aktivitetene være skal gode og publikumsrettet, samtidig som vi skal formidle det budskapet vi er her for
– Når vi får flettet historiene sammen, enten det handler om hjemmebakts, ulike håndverk, juletradisjoner eller spennende litteraturkvelder, skaper vi verdifulle og innholdsrike arenaer for en mengde mennesker.

Og denne førjulstiden vil det være mange grunner for å avlegge Follo museum et besøk. Både for store og små, legger han til.

«Dra meg baklengs inn i fuglekassa!»

Dette sa Kjell Aukrust da han mente han var Solan frem til han var 50 år. Og hvem kjenner vil ikke til Ludvig’s uttalelse: «Det er fali’ det!»

I desember kan publikum være med på foredrag av Aleksander Breiby Herseth om Aukrust sitt liv og kulturelle innslag fra hans forfatterskap.

For Drøbak er dette litt spesielt siden Aukrust hadde sin motorsnekke, en Saga 27 som gikk under navnet «Panserskipet», liggende i Vindfangerbukta, og i flere år var medlem av Drøbak båtforening.

Omvisning

Omvisningen «Langs landeveien» tilbys på bestilling i hele vinter.

Omvisningen går innom fire av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, hovedbygningen på Børsum og Drengestua fra Skjellerud.

Omvisningen viser
frem Follo-bygdene i et tidlig 1900-tall med gårdshistorie, klasseforskjeller og skolehistorie.

Dere vil få se ulike historiske interiører, gjenstanders utvikling og hvordan folk i Follo har bodd opp igjennom tidene.

Museumsmysteriet går hver dag i åpningstiden

Museumsmysteriet er en opplevelse der hele familien må være med på å løse gåter. På oppdrag fra museet får du utdelt en sekk som fungerer som et vandrende «escaperoom».


Sekken har flere kodelåser, og inneholder brev og gjenstander med hint og instrukser. Dere må bruke innholdet og husene på museet til å løse gåter, rebuser og puslespill for å låse opp kodelåsene på sekken og komme fram til løsningen.

Strull og kokekaffe

Flere ganger før jul inviteres publikum inn på nystekt strull og skikkelig kokekaffe. Det foregår i lokalhistoriske omgivelser inne på kjøkkenet til gamleskolen fra Holstad.

En av flere gamle bygninger det er verdt å besøke på museumsområdet.
Her er det gratis inngang, men det kan være at du må betale litt for det du skal drikke og spise.

Og planlegger du å komme med en større gruppe er det greit å ta kontakt på forhånd. Gjerne ved å sende museet en e-post i forkant.

Flatbrødbaking med smaksprøver

– Kom til bryggerhuset på Follo museum og opplev flatbrødbakst på gamlemåten, oppfordrer avdelingsdirektør Truls.

– Aleksander fyrer opp i ovnen, kjevler ut flatbrød og det blir mulighet for smaksprøver.

Gratis inngang, men hvis dere ønsker å komme med en stor gruppe, gjelder det samme her. Send en e-post i forkant,
oppfordres det til.

En tur med hest og kjerre er ingen uvanlig aktivitet på Follo museum

En spennende opplevelse for de minste.