Drøbak har et stort antall restauranter og utesteder. Her tar vi deg med langs “lysløypa”. Vi er stolt over at vår lille by kan tilby et så variert uteliv. Nederst i artikkelen finner du oversikt over alle restauranter, kafeer og serveringssteder i Drøbak – med kontaktopplysninger og åpningstider. Du finner også disse opplysningene ved å klikke på de blå titlene i omtalene.

 

Sjøstjernen – ny restaurant rett i sjøkanten i Drøbak Gjestehavn.
Sjøstjernen – restauranten rett i sjøkanten i Drøbak Gjestehavn.

Sjøstjernen finner du på kaia ved den nye gjestehavna i Drøbak Syd, så nær sjøen du kan komme. Restauranetn byr på et bedre måltid og en forfriskning «med havsalt i lufta». Her er spesialitetene fisk- og skalldyrsuppe, reker, fish & chips, blåskjell – eller kjøttretter om du ønsker det. De store cruise- og passasjerbåtene glir forbi på kloss hold, perfekt når du vil oppleve nærheten til havet. Alle rettigheter. Ideelt for båtfolk som benytter gjestehavna. • Trip Advisor Juli 2017: 3,5 (av 5). Konserter i regi av Gitarer ved fjorden. Stand Up ved fjorden har også sine arrangementer her.

La Paz har en hyggelig, liten hage for servering og spesialiserer seg mest på biff med mexicansk krydder og tilberedning.
La Paz har en hyggelig, liten hage for servering og spesialiserer seg mest på biff med mexicansk krydder og tilberedning.

Neste stopp er restaurant La Paz, som ligger i krysset Badehusgata / Storgata. Fra starten en meksikansk restaurant, som nå for det meste en a la carte meny med variasjoner over temaet biff. Take-away. Alle rettigheter. • Trip Advisor Juli 2017: 4 (av 5).

I hagen utenfor Reenskaug er det godt å sitte. Hotellets buffét har et meget godt rykte.
I hagen utenfor Reenskaug er det godt å sitte. Hotellets buffét har et meget godt rykte.

 

Hage mot hage til La Paz ligger Reenskaug hotell. Et gammelt, ærverdig hotell som er en hjørnesten i bybildet nederst i Storgata. Den vakre, hvitmalte bygningen med sine historiske håndlagede skilt representerer det ypperste av arkitektur i Gamle Drøbak. Hotellet har mange konferanse- og kursgjester, og i den tidligere restauranten arrangeres alt fra disco til live band. Hagen er deilig om sommeren med en forfriskning. Bar med alle rettigheter.

Ekte indisk restaurant med rikholdig meny nederst i Storgata i Drøbak.
Ekte indisk restaurant med rikholdig meny nederst i Storgata i Drøbak.

Bombay Masala er en nyetablert indisk Restaurant & Bar som nå ligger på motsatt side av Storgata. Her kan du velge mellom 64 ulike retter i spennet fra spesialtilbehør via forretter, hovedretter med kylling, fisk og and. Pluss en håndfull vegetariske curry-retter. Eller kanskje blir du fristet av kongereker med fersk koriander? Svalt og rolig lokale, og bar med alle rettigheter. Bra utvalg av vin og øl – og alkoholfritt selvfølgelig. • Trip Advisor Juli 2017: 4 (av 5).

 

Mohammad Yousaf har grunn til å ønske sine gjester smilende velkommen. Menyen er meget variert!
Mohammad Yousaf har grunn til å ønske sine gjester smilende velkommen. Menyen er meget variert!

Går du 20 skritt videre, kommer du til PAPAYA. Dette er enda et nytt tilskudd til det internasjonale serveringstilbudet i Drøbak. «Modern Asian Food» står det på menyen, som rommer 73 ulike matretter og 21 typer pizza! Her velger du blant forretter. indisk grill, indiske gryteretter og nan-brød, thai salater, supper, thai curry, nudler, wok, stekt ris, sushi / sashimi / futo maki og maki roll. Pluss en rekke tilbehør. Her er det servering ute og inne, samt takeaway. Dette er visst stedet for de fleste anledninger: Bursdag, julebord, bryllupsfests, konfirmasjon og venners venners fest! Alle rettigheter og bra vinutvalg.

Chinese in Drøbak: High food score and reasonable prices.
Kinesisk i Drøbak: God kvalitet til rimelig pris.

På andre siden av gata, i Storgata 26, ligger China Restauranten Drøbak. Her er det alltid en meget rimelig dagens rett. Her kan du velge mellom den lange rekken av kinesiske spesialiteer som vårruller, scampi, biff chop suey, fritert and, kylling og svin i sursøt saus, kongereker, stekte nudler med sprø grønnsaker osv. Restauranten har interiør i kinesisk stil, med et akvarium med eksotisk fisk. Take-away, alle rettigheter – og ekte kinesisk te! • Trip Advisor Juli 2017: 4 (av 5).

Thai & Thai gjør Drøbak enda mer eksotisk.
Thai & Thai gjør Drøbak enda mer eksotisk.

Thai & Thai – Sushi & Thaimat. Det asiatiske preget fortsetter med full styrke noen få meter opp i gata. Thai & Thai spesialiserer seg på sushi og thailandske retter. Forretter som vårrull, miso-suppe og kongereker slå an tonen før du kan velge fra en forseggjort sushi- og sashimi-meny. Videre kan du velge en lang rekke sjømatspesialiteter på Maki / Roll Menyen. Deretter følger minst 10 ulike tradisjonelle thai-retter. Allerede før du har nærmet deg torget i Drøbak langs storgata sørfra, har du fått en smak av den store verden! Thai & Thai har alle rettigheter, og frister med Take-away. • Trip Advisor Juli 2017: 4 (av 5).

Pavelstorget har flere serveringssteder å by på.
Pavelstorget har flere serveringssteder å by på.

På andre siden av Storgata skrår vi over til Pavels konditori. Her kan du velge mellom småretter, smørbrød, baguetter, kaker, varm sjokolade og kaffe, eller en kopp te. På Pavelstorget er det lunt og trivelig å sitte ute rundt bordene. • Trip Advisor Juli 2017: 3,5 (av 5). Iskrem kan du nå også kjøpe i den nye is- og godteribaren som er kommet der hvor kjøttbutikken tidligere lå. Moreller eller jordbær kjøper du på Grønthuset, som er «serveringssted» nummer tre rundt torget.

Det Gamle Bageri har uteservering i nedkant av torget og et lunt og rustikt interiør.
Det Gamle Bageri har uteservering i nedkant av torget og et lunt og rustikt interiør.

Det Gamle Bageri ligger i nedkant av Drøbak Torg. Det rustikke lokalet byr på vinopplevelser til en overkommelig pris, selvsagt også «husets» i enkeltglass. Her serveres småretter og ost, og Norges letteste og sydligste pilsnerøl (brygget i Kristiansand). Inne er det lunt og trivelig med fyr på peisen en kald vinterkveld, og grønt og fritt med uteservering når sommeren er her. Piano og gitarer står til disposisjon for de som vil underholde eller ta en jam-session. Det swinger i dette koselige, gamle bakeriet. • Trip Advisor Juli 2017: 3,5 (av 5).

På oversiden av torget ligger Bakrommet Pub, Guri Malla og Peppes Pizza.
På oversiden av torget ligger Bytinget Pub, Guri Malla og Peppes Pizza.

På oversiden av torget ligger Peppes Pizza med en stor restaurant, og hvor det også er annet enn pizza på menyen. Denne «merkevaren» er så velkjent at den ikke trenger noen detaljert omtale. Her får gjestene utsyn over byens travleste hjørne mens øl og pizza kommer på bordet. Et av byens aller mest populære ‘hjørner’. • Trip Advisor Juli 2017: 3,5 (av 5).

Gur
Elisabet Meisal ønsker publikum velkommen til egenprodusert Drøbak-Iskrem.Hun kan også riste med ekte «Engelsk Frokost» fra kl. 09.00 hver morgen!

Guri Malla Is & Kaffebar er en «institusjon» på torget. Her finner du byens beste isbar med egenprousert iskrem, men også lunchmeny med karbonader, sandwich, toast og omelett med salat og brød. Vin og øl. En spesialitet er dagens hjemmelagede suppe. Rikholdig dessertmeny med nystekte vafler og pannekaker, eplekake og bananasplit. Godt tilbud av te og kaffe, inklusive frappé og iskaffe. Kokos- og sjokoladeboller. Ferskpresset appelsinjuice, smoothies og milkshake frister både barn og voksne.

Innehaver Rune Maurtvedt driver ekte brun pub og kan i tillegg til fatøl by på spesialiteter som 'Havne-lager' brygget til HavneBlues'en i Drøbak.
Innehaver Rune Maurtvedt driver ekte brun pub og kan i tillegg til fatøl by på spesialiteter som ‘Havne-lager’ brygget til HavneBlues’en i Drøbak.

Vegg i vegg med Guri Malla, ramler vi inn i bakgården på den brune puben Bytinget. Her vises fotballkamper på storskjerm. Her veksler det mellom glede og fortvilelse, for fotballen er fortsatt rund. Som om ikke det var nok, spilles det også litt på hest. Her kan du fylle ut og levere dine V75-kuponger. Mellom veggene med gammelt bindingsverk i «innsmettet» fra torget opptrer av og til trubadurer – og god stemning oppstår. Et avbrekk fra Torgets travelhet. Alle rettigheter.

Kokken Surasit Janjampa og innehaver Altima Nonchanthuk ønsker velkommen til Bangkok & Tokyo på Drøbak Torg.
Kokken Surasit Janjampa og innehaver Altima Nonchanthuk ønsker velkommen til Bangkok & Tokyo på Drøbak Torg.

Thai, take away og catering med en liten koselig kafe midt på Drøbak torg. Velsmakende asiatiske retter tilberedt på tradisjonelt vis, alt nytilberedt i eget kjøkken. Rimelige priser, passer for familier. «Vi var fire voksne og fire barn som spiste på Bangkok & Tokyo i dag. Veldig god mat som ble godt mottatt av både store og små. I tillegg til nydelig mat, var det hyggelig stemning og upåklagelig service! Kan trygt anbefales!» (Gjesteomtale på Facebook 28. januar 2018)

Gründeren Mette har utviklet et kvalitetsbakeri og serveringssted sammen med medarbeidere fra både Frankrike og Italia. De står for en helt spesiell kvalitet.
Gründeren Mette Ulrichsen har utviklet et kvalitetsbakeri og kjempepopulært serveringssted sammen med medarbeidere fra Frankrike og Italia. Ekte italiensk pizza står på menyen!

Håndverksbakeriet er enda en relativt ny suksessbedrift i Drøbak. Her bakes alt fra dansk rugbrød til franske baguetter og italiensk foccatia. Du kan slå deg ned ved et bord og spise noe nybakt rett fra ovnen, mens køen stadig holder seg foran den varme bakerovnen. For her utøves det ekte bakerhåndverk, og det setter folk i Drøbak umåtelig stor pris på. Her dufter det herlig … og det er åpent fra tidlig morgen. Her kan du spise nysmurte italienske sandwicher, rundstykker, kanelsnurrer, boller og ulike typer pizza: – «Nå er vi på plass med ITALIENSK PIZZA fem dager i uken – onsdag til søndag! Vi er et bakeri og ikke en restaurant, se våre åpningstider HER. Vi serverer deg fantastisk mat til frokost, lunch og pizza på ettermiddagen.» Juice og brus og et bredt utvalg kaffe og te får du sammen med bakverket – gjerne ‘parisisk’ servert på fortauet utenfor, eller i det rustikke serveringslokalet inne på en kjølig dag. • Trip Advisor Juli 2017: 4,4 (av 5). Klikk HER for bakeriets siste nytt!

 

Sabah Kuki ønsker velkommen til hjemmelaget ærlig mat.
Sabah Kuki ønsker velkommen til hjemmelaget ærlig mat.

Lunsj eller møte? Sandwich? Pai og salat? Tapas? Like ved innkjøringen til Drøbak Torg ligger Ett Rom & Kjøkken. Her finner du økologisk mat inspirert av norsk og tyrkisk kultur. Sabah tilbyr et utvalg lunchretter laget av selvdyrkede grønnsaker, kaker, bakverk, smoothies, te og kaffe. I hagen finner du et hyggelig bord på en dag med godt vær.

Galleri Kafé Teskje frister med Tapas og en plass i solveggen.
Galleri Kafé Teskje frister med Tapas og en plass i solveggen.

Går du videre inn i Niels Carlsensgate kommer du først til Galleri Cafe Teskje. En spanskinspirert tapaskafé, med livlige Benjamin som vert, og hvor maten er velsmakende og variert. Her kryr det av folk hele tida, mange legger «pausen» hit når de har andre ærender i Drøbak. Et populært møtested i og utenfor det litt skjeve gamle trehuset. Fra Kafé Teskje kan du ta med deg kaffe og mat til et av bordene i «Welhaven», en hage med frodige epletrær like nedenfor. Åpen for alle – lekeplass for barna. • Trip Advisor Juli 2017: 4,5 (of 5).

Kumlegården er en av de mest tradisjonsrike restaurantene i Drøbak. Menyen har mye mer enn kumler å by på!
Kumlegården er en av de mest tradisjonsrike restaurantene i Drøbak. Menyen har mye mer enn kumler å by på!

Kumlegaarden ligger noen skritt lenger inn i Niels Carlsens gate. En intim og vakker restaurant med gamle tømmervegger. Som navnet antyder, serveres kumler med hele tilbehøret hver torsdag. Mange mener at Kumlegaarden er selveste «lokomotivet» blant byens spisesteder, og har en variert meny. Det er her lutefisksesongen starter hvert år når høsten mørkner sent i oktober. Stedet er mye benyttet til lukkete selskaper, og har en liten bakhage – en populært tilflukt for de som ønsker seg en røyk. I tillegg er det et hyggelig møterom i 2. etasje. Alle rettigheter. • Trip advisor July 2017: 4,5 (of 5).

Skipperstuen har en unik beliggenhet i småbåthavna og er kjent for sitt gode kjøkken.
Skipperstuen har en unik beliggenhet i småbåthavna og er kjent for sitt gode kjøkken.

Skipperstuen ligger i småbåthavna og byr på et helt unikt miljø. Skipperstuen har skalldyr og sjømat som spesiale, og beskriver menyen slik: «Vårt kjøkken er bygget rundt det klassiske, med innslag av nye og spennende smaker. Med vår maritime beliggenhet, har mat fra havet en stor plass i våre menyer. Skipperstuen vektlegger sesongvarer og skifter meny flere ganger i året. Hos oss nyter du et måltid tilberedt av de beste råvarer og med stor faglig stolthet.» Alle rettigheter. • Trip advisor July 2017: 4,5 (of 5).

 

Pizza Baron er populær med sitt folkelige serveringstilbud og karaoke på Seiersten.
Pizza Baron er populær med sitt folkelige serveringstilbud og karaoke på Seiersten.

Pizza Baron ligger på Seiersten ved innfartsveien til Drøbak, like ved sommerparkeringen. Under mottoet «velsmakende for baroner og baronesser» har de en meny med amerikansk og italiensk pizza, pasta, salater og indiske retter. Her får du også et stort utvalg hamburgere og ikke minst en ekte norsk servering av kjøttkaker, seibiff og svinekoteletter. Take-away, utkjøring av mat – og alle rettigheter.

 

Moderns Kafé finner du like ved inngangen til Meny på Amfi Drøbak City.
Moderns Kafé finner du like ved inngangen til Meny på Amfi Drøbak City.

Moderns Café på Drøbak City er en kafé og bakeri som kombinerer økologisk og miljøvennlig fokus med hverdagsluksus. Moderns Café ønsker at kundene skal få nyte gode varer i gode omgivelser. Vi har bakervarer, kaker, spesialsjokolade, kaffe og småretter/varmretter. Det er detaljene som gjør opplevelsen til noe spesielt, og noe du vil ønske å gå tilbake til. De beste råvarene, den beste servicen, de beste produktene og de beste konseptene for at du skal kose deg! Vil du vite mer om oss, klikk HER!

Også på Golfbanen er det god servering å få.
Også på Golfbanen er det god servering å få.

Golfkaféen holder til i nyoppussete og lyse lokaler i Hovedhuset på Berle gård fra 1810, som i dag fungerer som klubbhus og kafe. Stedet har en flott og stor hage med uteservering. Her er også topp utstyrt møterom til utleie. Alle – også ikke golfere – er velkomne. Alle rettigheter. Golfkaféen er åpen for selskap og catering hele året. Ønsker du å bestille mat til ditt arrangement eller leie lokale  – ta  kontakt på 928 99 455.

Servering midt i Oslofjorden:

A variety of dining facilities at The Oscarsborg Fortress.
A variety of dining facilities at The Oscarsborg Fortress.

Oscarsborg Hotel & Resort: På Oscarsborg finner du et spisested med særpreget arkitektur og fantastisk utsikt. Nærheten til naturen, fjorden og Håøya gir restaurant Forpleiningen en helt spesiell atmosfære. Her serveres småretter og a la carte i sommersesongen. Restauranten er en del av Oscarsborg Hotell som presenterer sitt tilbud slik: Vi tilbyr også eventer, sommerfester, kick-offs og andre arrangementer utendørs. Restaurant Forpleiningen er vår hovedrestaurant og ligger flott til på høyden. Her serveres frokost, lunsj og middag. Kapasitet: 200 personer.

I Hovedfortet har vi flere chambre séparée. I tredje etasje ligger Festsalen, med bueganger i gammel murstein. Rommet har en helt spesiell atmosfære, som bare må oppleves. Kapasitet: 120 personer.
I andre etasje finner du ærverdige Ordresalen, som brukes til aperitif, dans og vielser. I denne etasjen ligger også Offisersmessene og hotellets bar med tilhørende salonger. Vestre Tårnkammer ligger i et adskilt området i Hovedfortet, og har egne salonger. Her kan dere være for dere selv hele kvelden. Kapasitet: 28 personer.

Et spesielt serveringssted på historisk grunn – like i vannkanten.
Et spesielt serveringssted på historisk grunn – like i vannkanten.

Havnekroa Oscarsborg finner du på Nordre Kaholmen på Oscarsborg. En idyllisk bryggeservering  i nærkontakt med gjestehavna på Oscarsborg. Her er det fokus på smakfulle og mangfoldige retter, uformell stemning og ekte matglede. De serverer alt fra italiensk pizza, husets hamburger, til kjøtt og fisk rett fra grillen. Restauranten har plass til 45 gjester inne, og den solfylte uteserveringen rommer 120 gjester. Med utsikt over havnen og Oscarsborg, er Havnekroa det perfekte stedet for noe godt i glasset eller en matbit i solen. Alle rettigheter.

Kiosker og barer:

Quick street-food is available at Balkan Pizza & Kebab House.
Kjapp gatemat til en rimelig pris får du hos Balkan Pizza & Kebab House.

Tvers over gata for La Paz finner du det populære gatekjøkkenet Balkan, hvor du kan få deg kebab og hamburgere. Kjapp mat til en grei pris. Her er det sitteplass og muligheter for avgiftsfri parkering like i nærheten.

Havnekiosken på Molo B er populær for alle de som stopper for en varm pølse med drikke eller en kopp kaffe i friluft.
Havnekiosken på Molo B er populær for alle de som stopper for en varm pølse med drikke eller en kopp kaffe i friluft.

Havnekiosken på Molo B ligger på høyre hånd når du kommer ned i småbåthavna. Her kan du sette deg ved et bord og slappe av mens du får servert kaffe, vafler, brus og varme pølser. Enkelt og greit, og veldig hyggelig på en sommerdag med godvær. På Molo B har Drøbak Båtforening sin båtkran, så her pusses og fikses det båter sommeren igjennom. Ofte stopper også svermer av motorsykler eller et følge med Jaguarer, Amcars eller veteranbiler her. Altså: Et spennende sted med servering til rimelige priser.

Sindre Andersen og Henrik Kronberg ønsker velkommen til Kiosken i Badeparken.
Sindre Andersen og Henrik Kronberg ønsker velkommen til Kiosken i Badeparken.

Kiosken i Badeparken er åpen i sommersesongen. Her selges bagetter, pizzasnurre, vafler, pølser, is, brus, chips, kaffe, kjeks, sjokolade og annet som trengs når det bades for fullt og sulten melder seg. Kiosken drives av Drøbak-Frogn Skolekorps, og overskuddet går til å drive korpset. I samme bygning er det toaletter – og oppslagstavle med dagens badetemperatur. En ekte badekiosk! Åpningstid fra 12.00 – 16.00, men er været godt og gjestene mange – så utvides tiden inn i sommerkvelden.

 

En Narvesen-kiosk finnes i alle byer, så også i Drøbak.
En Narvesen-kiosk finnes i alle byer, så også i Drøbak.

Narvesen – aviskiosken ved Drøbak Torg

Navnet Narvesen sier sitt: Her får du ukeblader og aviser, pølser, brus  og soft-ice – og her kan du fylle ut dine tippe- og V75-kuponger. Mer presentasjon og åpningstider HER!

 


Legg igjen en kommentar