Oppdagelsesferd og aktiviteter i Drøbak og Frogn

Her er noen tips til deg som er ute etter aktiviteter/ting å gjøre i Drøbak og Frogn, året rundt.
Badeparken - Parrstranda
Den største badeplassen i Drøbak

Her er noen tips til deg som er ute etter aktiviteter/ting å gjøre i Drøbak og Frogn, året rundt.

Badebyen Drøbak

Skiphelle, Elleskjær, Torkildstranda, Sprostranda, Badeparken, Nordstranda og så videre; vi har flere hyggelige strender enn de fleste, og vi har plass nok til alle.
Med åpningen av Bølgen bad og aktivitetssenter i 2019, ble Drøbak en helårs badeby. Senteret, som ligger på Seiersten, passer for alt fra konkurransesvømmere via mosjonister til foreldre med små barn som ønsker å leke og kose seg i noen timer.

Steminsgbilde fra Drøbakfestivalen i Drøbak, foto: Drøbakfestivalen

Festivalbyen Drøbak
Det skjer noe så og si hver kveld gjennom sommersesongen i Drøbak. Uformelle konserter på kaféer, de klassiske Sommerkonsertene i Drøbak kirke og ulike arrangementer i Smia Kulturhus.
Å gå på festival i Drøbak, med de mange naturlige scenene rett ved fjorden, er en opplevelse som inkluderer flott utsikt, sjøluft og muligheten til å ta seg en impulsiv dukkert.
Drøbaksfestivalen, som arrangeres i den idylliske Badeparken på forsommeren, tiltrekker seg aktuelle norske og internasjonale artister. Siste helg i juli er det klart for den folkelige Havnefestivalen, rockefot og god stemning på Sjøtorget bak akvariet.
Bakgårdsfestivalen, som består av flere arrangementer gjennom sommeren, er en serie med intime konserter, danseforestillinger og andre kreative uttrykk.
Gitarer ved fjorden er opptatt av det musikalske, kunstneriske uttrykket – gjerne akustisk – og har derfor blitt populær i musikerkretser. Kjente artister, og de lokale talentene som GVF gjerne viser frem, inntar scenen flere ganger gjennom sesongen.

Hvert år i august er det klart for den store operaoppsetningen i det naturlige amfiet på Oscarsborg, trolig Norges vakreste scene. Her må du være tidlig ute for å sikre deg billett; operaelskere, og alle andre som ønsker en opplevelse utenom det vanlige, valfarter til operaforestillingene med den gode lyden.

Gå på stolpejakt, vinn premier
Vi har «plantet» 125 stolper på ulike steder i og utenfor Drøbak og på Oscarsborg. Hver stolpe, som er cirka en meter høy, har sitt eget nummer med bokstav- og QR-kode for registrering med smarttelefon. Last ned appen Stolpejakten, ta med familien, finn stolpene og bli litt mer kjent i nærområdet. En registrert stolpe tilsvarer ett lodd i premietrekningen. Stolpejaktsesongen er fra 1.mai til 1. november.

Schmakkk! Damene i Drøbak vet hvordan en golfkølle skal svinges.
Schmakkk! Damene i Drøbak vet hvordan en golfkølle skal svinges.

Drøbak Golfbane
Byens velstelte og varierte 18-hulls parkbane ligger ved innkjørselen til Drøbak. Her kan du teste dine ferdigheter og nyte turen i vakre omgivelser, rett ved Follo Museum og Seiersten skanse. Headpro Jim McGowan, som trente PGA Tour-spillerne Henrik Bjørnstad og Viktor Hovland da de var i tenårene, kan sikkert hjelpe deg hvis du trenger å fikse svingen.

Skateparken
Skatere og BMX-kjørere er velkommen til å utfolde seg i skateparken med det offisielle navnet Treffpunktet aktivitetspark (ingen bruker det, men kan være nyttig ved googling). Sparkesykler og rulleskøyter fungerer også. Bowl, jumpbox, quarter pipe og resten av parken, som ligger på Seiersten, er åpen hver dag til kl 22. Husk sikkerhetsutstyr.

Det er mange fine veier som egner seg for sykling i Frogn-området.
Det er mange fine veier som egner seg for sykling i Frogn-området.

Sykling
Veinettet i Frogn er populært blant syklister, både hardsatsende mosjonister og familier som gjerne tar en hyggelig oppdagelsestur på sykkel. Det er mange ruter å velge blant; vi foreslår at du enten starter, slutter – eller tar en pause – i Drøbak. Det er viktig å fylle på med næring og å gjenopprette væskebalansen. Noe rykende ferskt fra Håndverksbakeriet, en kaffe og/eller en smoothie på brygga eller i Badeparken vil gjøre pausen til dagens høydepunkt. På vei nordover kan du for eksempel svelge ruta via Nesoddtangen og ta sykkelen med på båten over til Aker Brygge i Oslo.

Fra svabergene på Bergholmen kan fiskelykken være stor.
Fra svabergene på Bergholmen kan fiskelykken være stor.

Fisking
Langs kystlinja vår finnes det flere populære, og noen litt mer bortgjemte, knauser og strender for stangfiske. Sjekk eventuell skilting før du kaster uti. Det er også gode fiskemuligheter i noen av vannene i marka. Du får informasjon og kart der du kjøper fiskekort (=tillatelse til å fiske i ferskvann).

Windsurfing og paddle board
Torkildstranda er det lokale eldoradoet for brettseilere og -padlere i ulike kategorier. Parkeringsplassen rett ved stranda, og de ofte ideelle vind- og bølgeforholdene, er godt kjent blant brettseilere.

Seiling og kajakk
Seiling, padling og vannsport er selvsagt en populær hobby i byen som på 1800-tallet var en av Norges viktigste seilskutebyer. Seilbåtene er kanskje ikke fullt så store lenger, men du finner dem og miljøet ved Vindfangerbukta nord for Drøbak sentrum. Hvis du vil padle, foreslår vi at du velger den historiske Jacobineruta, oppkalt etter den legendariske enka som tjente til livets opphold ved å ro folk over sundet.

There may be some free space in the main Boat Harbour.
There may be some free space in the main Boat Harbour.

Båt
Drøbak gjestehavn har 40 gjesteplasser med strøm, toalett, dusj og restaurant. Gjestehavna, som er åpen hele året, ligger i sentrum med gangavstand til alt.

På ski i Frogn
Skigruppa i Drøbak/Frogn Idrettslag (DFI) legger ned et imponerende antall frivillige timer for å skape gode skiforhold og -løyper. Lysløypa, som starter ved Seiersten eller golfbanen, er på cirka 5 km og etableres straks temperaturen tillater produksjon av kunstsnø. Løypenettet utvides betydelig når natursnøen kommer. Du kan gå på ski til Nesodden, over jordene mot Ås, i Seierstenmarka eller sørover i retning Hvitsten eller Vestby med start ved Klommestein. Kommer du fra Oslo med buss, kan du for eksempel gå av på Heer hvor skisporet starter 5 meter fra holdeplassen.

Karusellrenn og lek ved golfbanen
DFI Skis karusellrenn er et populært tilbud til de minste, hver onsdag gjennom sesongen. Karusellrennet har start og mål ved Golfbanen (30 meter fra parkeringsplassen) og samler ofte rundt 500 deltagere. I helgene er dette området også et populært samlingssted for aking og skilek.

Gå tur
Nordmenns favoritthobby går aldri av moten. I Drøbak og Frogn kan du gå langs fjorden, i Seierstensmarka (tilrettelagt for rullestolbrukere med start fra Follo Museum), i skogen eller sørover mot Skiphelle og Klommestein. Speiderhytta ved Høiåsbanen er åpen på søndager; de mange hyggelige kaféene og restaurantene i Drøbak er aldri langt unna.

Lenker:
ut.no appen og imarka appen.