Oscarsborg
9. april og Oscarsborg er uløselig knyttet sammen. Velkommen til en spennende historisk opplevelse. Foto © Einar Ingvaldsenl

Oscarsborg Festning: Museum & guidet tur

Oscarsborg er et av de mest sentrale minnesmerker fra 2. verdenskrig i Norge. Senkningen av krysseren Blücher 9. april var et av de få effektive mottrekkene den norske forsvarsmakten greide å rette mot de tyske inntrengerne. I dag er festningen «sivilisert» og har ingen militære funksjoner, men administreres av en militær kommandant. Derfor vaier fortsatt splittflagget over den gamle borgen. Oscarsborg Museum er oppdatert og inviterer publikum til den bred historisk presentasjon av festningens betydning. Les mer HER.

  • Festningsmuseet viser Kaholmenes militære historie fra de første blokkhus i 1640 og fram til i dag, med vekt på hendelsene 9. april 1940.
  • Kystartillerimuseet viser Kystartilleriets oppbygging fra 1899 og fram til nedleggelsen i 2007.
  • Ildledningsmuseet har en unik samling av ildledningsmateriell brukt i Kystartilleriet. Denne utstillingen åpnes kun i forbindelse med bestilt omvisning.

Guidet omvisning

Oscarsborg Festning er et av regionens fyrtårn når det gjelder turisme. Over 100.000 mennesker besøker Oscarsborg hvert år, og på den vakre øya i Drøbaksundet er det både hotell, restaurant, en koselig bryggekro, gjestehavn, gallerier, konserter og opera. Alle mest sentralt er Festningsmuseet, som nyåpnes i Mai 2017. Øya er et eldorado for barn og en rekke spennende opplevelser, enten det er store kanoner, krabbefiske eller mørke ganger. Vi anbefaler en Guidet tur der høyt kvalifiserte kjennere av festningen vil gi deg sommerens store aha-opplevelse. Oscarsborg museum har elleve autoriserte guider som formidler festningens historie hele året, både gjennom omvisninger og foredrag.

Oscarsborg har mye å fortelle! Vi anbefaler en guidet tur.Oscarsborg har mye å fortelle! Vi anbefaler en guidet tur.

Finn ut mer om guidet tur på denne lenken!

Festningen har gjennom årene vært gjenstand for stor innsats fra lokale krefter for å utføre vedlikehold og gjøre festningen til et sted for det brede publikum. Oscarsborg Festnings Venner arbeider aktivt til festningens beste. I denne organisasjonen kan alle interesserte bli medlem.

Hver dag hele året er det fergeforbindelse fra Drøbak til Oscarsborg festning. Fergeturen fra Drøbak tar ca 10 minutter. Er det fint vær anbefaler vi å gå opp på soldekket. Sjekk fergetider i forkant av besøket ditt da det er sommer- og vinterrute for fergen. Båten til Oscarsborg går året rundt. For oppdaterte fergetider, klikk HER!

borgenbåten

BILLETTER

Billetter kjøpes på billettautomat ved Sundbrygga og Sjøtorget. Både kontanter og betalingskort kan benyttes. Billetten gjelder tur/retur.

PARKERING

Båten går fra Sjøtorget i sentrum eller fra Sundbrygga. Det er gode parkeringsmuligheter i sentrum. Det er et par parkeringsmuligheter ved Sundbrygga i tillegg HC plass. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass på Husvik, ca 200 meter fra fergekaia.

I sommerhalvåret er det også fergeavganger med rute B21 og B22 fra Aker Brygge. Les mer om turen og avgangstider HER!

www.oscarsborg.no

Oscarsborg på Facebook