Oscarsborg Operaen

Oscarsborg Operaen setter opp store utendørs operaforestillinger i august hvert år. Forestillingen spilles i Borggården på oscarsborg Festning i Drøbak.

Oscarsborg Operaen spiller opera under åpen himmel i Borggården på Oscarsborg Festning i august hvert år. Borggården har 100% naturlig akustikk og en unik historisk atmosfære. Tidsskriftet «OPERA» kalte OscarsborgOperaen Nordens «Arena di Verona». Her må du være tidlig ute for å sikre deg billett; operaelskere, og alle andre som ønsker en opplevelse utenom det vanlige, valfarter til operaforestillingene med den gode lyden. OscarsborgOperaen feirer sitt 25 årsjubileum med å bestille «Kommandanten», en spesialskrevet opera om hendelsene 9 april 1940 og om ledelse. Komponist er Trygve Brøske og tekstforfatter er Marianne Meløy, og urpremieren er 16 august. «Kommandanten» består av en vandredel og en operadel og publikum kan vente seg en unik, spennende og stemningsfull opplevelse i de historiske omgivelsene.

OscarsborgOperaen er et av sommerens høydepunkter.
Mange liker å betegne det som en liten festival de dagene forestillingene spilles.

Datoer: 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25 og 26 august.

Billettsalg: https://www.ticketmaster.no

OscarsborgOperaen feirer sitt 25 årsjubileum med å bestille «Kommandanten», en spesialskrevet opera om hendelsene 9 april 1940 og om ledelse. Komponist er Trygve Brøske og tekstforfatter er Marianne Meløy, og urpremieren er 16 august.

«Kommandanten» består av en vandredel og en operadel og publikum kan vente seg en unik, spennende og stemningsfull opplevelse i de historiske omgivelsene.

Galleri av tidligere forestillinger:

Fasiliteter:

Generelle fasiliteter
1 500 publikummere per kveld.
Oversettelse av tekst på skjerm.
Tilrettelagt for rullestol.

Overnatting, mat og drikke
Tre retters middag inne i Festningen (bestilles på ticketmaster.no).
Mat og drikke utenfor festningen før forestilling og i pausen.
Havnekroa og Oscarsborg Hotell tilbyr À la Carte.

Båttransport
Gratis båt tur-retur Drøbak – Oscarsborg.
Båt fra Oslo (bestilles på ticketmaster.no).
Båt fra Sandvika (bestilles på ticketmaster.no).